
Uh for den en lækker chiliolie!
Du kan bruge både olien og fyldet deri til et hav af ting. Jeg bruger denne chiliolie i sandwich, pita, salat, bruchetta… Men vigtigst af alt er den når vi får wraps eller tacos – her passer chilien helt perfekt til.
Denne chiliolie er ikke særlig stærk, men den smager fantastisk!
Du kan her på siden finde flere opskrifter med chili, hvor det er det stærke element der er i fokus. Prøv blandt andet denne opskrift med fyldte jalapenos, eller min chiligryde, der kun er for dig, der elsker stærkt mad. Jeg har også en opskrift på chili hummus, der fungerer godt som smørelse og dyppelse.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Chiliolie
Ingredienser
- 2 chili
- 1 fed hvidløg
- ½ dl vand
- 2 spsk tomatpure
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk sukker
- 1 tsk citron
- 1 dl rapsolie
Sådan gør du
- Snit chilierne i tynde skiver.Hak hvidløget fint.Tilsæt det i en gryde sammen med vandet, lad det koge op til vandet er fordampet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.Lad blandingen koge op, og derefter køle af.
- Hæld chilien og fyldet på en rengjort glas.
- Opbevar det på køl i op til 14 dage.
Skriv et svar