Broccolibrød er endnu et brød i rækken af grøntsagsbrød her ved mig. Flere har efterspurgt en opskrift med broccoli, så her kommer den 🙂
Grøntsagsbrød er for mig et godt alternativ til almindeligt brød. Der er typisk ikke sparet vildt meget ifht. kalorierne, men det påvirker mit blodsukker væsentligt mindre, og samtidig så bidrager grøntsagerne med gode vitaminer. Mit broccolibrød er desuden rig på proteiner.
Prøv også mine blomkålsbrød, de er meget populære. Du kan også her finde alle de forskellige grøntsagsbrød jeg bruger.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Broccolibrød
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl kogende vand
- 300 gram broccoli
- 4 æg
- 250 gram hytteost
- 100 gram havregryn
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Bland chiafrøene med kogende vand.Lad det stå og trække mens resten forberedes.
- Skær broccolien i mindre buketter og skyl dem grundigt.Kør broccolien igennem en minihakker.
- Bland broccoli med æg og hytteost.Rør det godt sammen.
- Tilsæt chiafrøene og rør igen.
- Bland til sidst havregryn, mel og salt i.
- Sæt brødene på bradepande vha. en spiseske. Glat brødet ud med bagsiden.Jeg får 12 store brød ud af portionen.
- Bag brødene ved 180° varmluft i 20 minutter.
Noter
- Kalorier: 122
- Protein: 8,5 gram
- Kulhydrater: 13 gram
- Fedt: 3,6 gram
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maja
Det ser spændende ud. Kan man måske bruge broccoli ris hvis det skal gå hurtigere en dag?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Ja sagtens 😀
Vær opmærksom på mængden af væske de har i sig, og reducer evt vandmængden en smule.