
Blomkålsbrød kan bruges som et sundere alternativ til brød. Det smager skønt og kan bruges både som almindeligt brød med pålæg ovenpå, som toast, burger, sandwich osv. Det fungerer også godt til pizza 😉
Jeg har i mine graviditeter udviklet sukkersyge, og det har ført til at jeg har spist en del grøntsagsbrød. Det påvirker nemlig ikke blodsukkeret i samme omfang som almindeligt brød.
Prøv også mine opskrifter på blomkålspizza, spidskålstoast og sandwichbrød af sød kartoffel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Blomkålsbrød
Ingredients
- 1/2 blomkål svarende til ca. 300 gram
- 3 æg
- 100 gram revet mozzarella
- 100 gram hytteost
- 1 spsk olie
- 1 tsk barbecue krydderi eller paprika
- ½ tsk hvidløgskrydderi
- 1/2 tsk salt
- 100 gram hvedemel du kan evt. erstatte halvdelen med grahamsmel
Instructions
- Æg, revet ost, hytteost og olie røres sammen i en skål.Rør også krydderier og salt i.
- Fjern stilken fra blomkålen, rens det os hak det fint. Jeg bruger en minihakker til dette.
- Bland blomkålen med det andet i skålen.
- Rør det hele sammen med melet.
- Fordel dine brød på en bradepande med bagepapir. Jeg har lavet 6 store brød af portionen.
- Bag blomkålsbrødene ved 200° i 25-30 minutter.
Blomkålsbrød som sandwich
Du kan bruge dine blomkålsbrød til lidt af hvert. Jeg er som sagt fan af at bruge det til eksempelvis sandwich. Det bliver ikke ligeså sprødt som med almindeligt brød, men smagen er rigtig lækker.
Jeg har her brugt mine blomkålsbrød til en sandwich, som blev opvarmet i en paninigrill. Indeni har jeg cilimayo, blandet salat, seranoskinke og tomat. Det blev godt 😀

Jeg har bagt dem her mange gange, de er SÅ lækre, men kan nu ik huske om det er alm ovn eller varmluft på de 200gr?
Hej Rikke, hvor er det dejligt at høre ☺️
Jeg bager dem på almindelig over / under varme.
De bedste hilsner Jeanette
Ved du hvad der er af kcal i?
Hej Kathrine
Det har jeg desværre ikke regnet på.
Vh Jeanette
Jeg har lige bagt blomkålsbrødene og de er bare SÅ gode. Tak for en lækker opskrift!
Mvh Louise
Tusind tak for din besked 🙂 Det var dejligt at høre! God aften til dig ☺️
Har du forsøgt “samme” opskrift med broccoli ?
Hej Line, ja det har jeg – det fungerer også super godt 🙂