Chokoladekage med glasur er en rigtig børnefødselsdagsklassiker. Det er en simpel kage, som alle børn kan lide. Jeg har afprøvet denne opskrift en del gange, da jeg synes chokoladekage ofte har tendens til at blive tør, og sådan en kage gider jeg ikke. Så her får du altså en chokoladekage, der smager godt og har en lækker konsistens.
Af andre børnevenlige kager, kan du også lave en giftkage eller en vandbakkelseskagemand.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Chokoladekage med glasur
Ingredienser
Chokoladekage
- 250 gram hvedemel
- 300 gram sukker
- 100 gram bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 150 gram smør
- 2 æg
- 2½ dl kærnemælk
Hvid eller farvet glasur
- 200 gram flormelis
- 3 spsk vand lidt mindre hvis du putter frugtfarve i
- frugtfarve kan udelades
Chokoladeglasur
- 200 gram flormelis
- 3 spsk bagekakao
- 30 gram blødt smør
- 30 gram mælk
Sådan gør du
Chokoladekage
- Sigt alle de tørre ingredienser og rør dem sammen.
- Tilsæt blødt eller smeltet smør, æg og kærnemælk.
- Pisk det hele sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir.Min måler 23×33 cm.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 170° i 35 minutter.
- Lad chokoladekagen køle helt af inden du pynter den.
Glasur
- Afmål ingredienserne.
- Hvid glasur: Røres sammen med en skeChokoladeglasur: Piskes sammen
- Fordel ovenpå kagen.
Noter
- Krymmel
- Hakket chokolade
- Mini skumfiduser
- Friske bær
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar