
Vandbakkelse – en lækker kagemand (eller kone). Jeg elsker vandbakkelse, men laver det alt for sjældent. Det må der gøres noget ved 😉
Jeg har lavet efter denne opskrift nogle gange nu, og den sidder altså bare lige i skabet. Den er nem at lave og smager fantastisk. Jeg har lavet en kagemand som denne til hver af mine børns 1 års-fødselsdag. Det er blevet min egen lille tradition at vandbakkelse hører til her. Så må vi se om vi skal have flere børn, for ellers var den tradition da gangske kortvarig 😀
Af andre lækre opskrifter til de mindstes fødselsdage, kan jeg anbefale en portion bananpandekager med bær eller de blødeste bamseboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Vandbakkelse – en lækker kagemand
Ingredients
- 200 gram smør
- 4 dl vand
- 1 spsk sukker
- 200 gram hvedemel
- 5 æg, medium svarende til 250 gram
Instructions
- Smelt smør, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog.
- Afmål melet og pisk det hurtigt i gryden.Dejen er klar når den er blank og glat og har samlet sig så den slipper gryden. Det går hurtigt.
- Tag gryden af blusset og lad den stå til afkøling i 15 minutter. Rør gerne i det et par gange, så den kan komme af med varmen.
- Rør æggene i dejen ét af gangen.Dejen skiller når du tilsætter et æg, men den samles igen når du pisker dejen sammen. Fortsæt sådan til alle æggene er blandet i.
- Fordel vandbakkelsesdejen på et stykke bagepapir.(Jeg har tegnet omridset af min figur på bagepapiret, og vendt det med stregsiden nedad).Dejen kan enten sprøjtes på, eller blot glattes ud med bagsiden af en våd ske.
- Bag din kagemand / kone ved 220° over/under varme i 25-30 minutter.Du må ikke åbne lågen undervejs.Vandbakkelsen har den rette afbagning, når den har en mørk-gylden overflade.
- Pynt med glasur og slik eller bær.
Skriv et svar