Vandbakkelse – en lækker kagemand (eller kone). Jeg elsker vandbakkelse, men laver det alt for sjældent. Det må der gøres noget ved 😉
Jeg har lavet efter denne opskrift nogle gange nu, og den sidder altså bare lige i skabet. Den er nem at lave og smager fantastisk. Jeg har lavet en kagemand som denne til hver af mine børns 1 års-fødselsdag. Det er blevet min egen lille tradition at vandbakkelse hører til her. Så må vi se om vi skal have flere børn, for ellers var den tradition da gangske kortvarig 😀
Af andre lækre opskrifter til de mindstes fødselsdage, kan jeg anbefale en portion bananpandekager med bær eller de blødeste bamseboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Vandbakkelse – en lækker kagemand
Ingredienser
- 200 gram smør
- 4 dl vand
- 1 spsk sukker
- 200 gram hvedemel
- 5 æg, medium svarende til 250 gram
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog.
- Afmål melet og pisk det hurtigt i gryden.Dejen er klar når den er blank og glat og har samlet sig så den slipper gryden. Det går hurtigt.
- Tag gryden af blusset og lad den stå til afkøling i 15 minutter. Rør gerne i det et par gange, så den kan komme af med varmen.
- Rør æggene i dejen ét af gangen.Dejen skiller når du tilsætter et æg, men den samles igen når du pisker dejen sammen. Fortsæt sådan til alle æggene er blandet i.
- Fordel vandbakkelsesdejen på et stykke bagepapir.(Jeg har tegnet omridset af min figur på bagepapiret, og vendt det med stregsiden nedad).Dejen kan enten sprøjtes på, eller blot glattes ud med bagsiden af en våd ske.
- Bag din kagemand / kone ved 220° over/under varme i 25-30 minutter.Du må ikke åbne lågen undervejs.Vandbakkelsen har den rette afbagning, når den har en mørk-gylden overflade.
- Pynt med glasur og slik eller bær.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar