
Chokoladekage med glasur er en rigtig børnefødselsdagsklassiker. Det er en simpel kage, som alle børn kan lide. Jeg har afprøvet denne opskrift en del gange, da jeg synes chokoladekage ofte har tendens til at blive tør, og sådan en kage gider jeg ikke. Så her får du altså en chokoladekage, der smager godt og har en lækker konsistens.
Af andre børnevenlige kager, kan du også lave en giftkage eller en vandbakkelseskagemand.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Chokoladekage med glasur
Ingredienser
Chokoladekage
- 250 gram hvedemel
- 300 gram sukker
- 100 gram bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 150 gram smør
- 2 æg
- 2½ dl kærnemælk
Hvid eller farvet glasur
- 200 gram flormelis
- 3 spsk vand lidt mindre hvis du putter frugtfarve i
- frugtfarve kan udelades
Chokoladeglasur
- 200 gram flormelis
- 3 spsk bagekakao
- 30 gram blødt smør
- 30 gram mælk
Sådan gør du
Chokoladekage
- Sigt alle de tørre ingredienser og rør dem sammen.
- Tilsæt blødt eller smeltet smør, æg og kærnemælk.
- Pisk det hele sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir.Min måler 23×33 cm.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 170° i 35 minutter.
- Lad chokoladekagen køle helt af inden du pynter den.
Glasur
- Afmål ingredienserne.
- Hvid glasur: Røres sammen med en skeChokoladeglasur: Piskes sammen
- Fordel ovenpå kagen.
Noter
- Krymmel
- Hakket chokolade
- Mini skumfiduser
- Friske bær
Kan jeg tilmelde mig. Så jeg modtager opskriften via nyhedsbrev??
Hej Kim
Nej jeg laver ikke nyhedsbrev 🙂