Jeg elsker juleboller. Det er for mig en mellemting mellem en bolle og en kage, da der typisk er godt med julesmage i en julebolle. I denne opskrift får du kardemomme, rosiner og appelsin. Jeg har toppet bollerne med perlesukker og hasselnøddeflager, det giver også et rigtig godt pift.
Prøv også denne opskrift på juleboller med æble og kanel. De smager også fantastisk! Du kan også lave en julekløben, jeg har en opskrift her, med marcipan i midten.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Juleboller
Ingredienser
Dej
- 50 gram margarine
- 3 dl kærnemælk
- 50 gram gær
- 2 spsk honning
- 1 æg
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 75 gram rosiner
- 50 gram tørret og kandiseret appelsinskal eksempelvis fra Tørsleffs
- 600 gram hvedemel
Strygelse
- 1 æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Smelt margarinen.Tilsæt kærnemælk og honning – lad det opvarmes til lillefinger-varmt.
- Hæld blandingen over i din røreskål og opløs gær heri.
- Tilsæt æg, kardemomme, salt, rosiner, appelsinskal og halvdelen af melet.Rør det hele sammen.
- Tilsæt den sidste halvdel af melet, og ælt dejen færdig.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
- Slå dejen ned og form 16 boller.Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 20 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Bag bollerne i midten af ovnen ved 220° over/under varme i 15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar