Jeg elsker daim! Det er en af de absolut bedste chokolader man kan købe – og de er også ret simple at lave selv. Du får her på siden min opskrift på hjemmelavet daim.
Jeg har nogle bestemte chokolader jeg vender tilbage til at lave igen og igen. Daim er en af mine yndlingschokolader, så opskriften her på hjemmelavet daim er efterhånden blevet taget i brug nogle gange. Man skal arbejde lidt hurtigt når karmaellen hældes af gryden, men det bliver lettere når du har prøvet det et par gange.
Jeg er helt vild med kombinationen af karamel og chokolade. Du kan af den årsag også finde en del opskrifter her på min side, som kombinerer de to ting. Prøv blandt andet min snickerstærte, karamelsnitter eller min rocky road kage – alle er meget syndige!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Hjemmelavet daim
Ingredienser
- 100 gram smør
- 250 gram sukker
- 50 gram lys sirup
- 80 gram mandler
- lidt salt ca ¼ tsk
- 300 gram mælkechokolade
- evt. lidt kokosolie til at fortynde chokoladen med kan udelades
Sådan gør du
- Smør, sukker og sirup koges op ved middel varme – rør i det jævnligt for at undgå at det brænder på.
- Hak mandlerne fint. Jeg bruger en minihakker til det.
- Når karamellen begynder at have en tykkere konsistens tilsættes saltet.
- Når karamellen er tyktflydende og har en brunlig nuance, tilsættes mandlerne og det hele røres godt sammen.Min karamel så færdig og klar ud, da den var omkring 140° varm.
- Hæld din karamel ud på et stykke bagepapir og fordel det i et tyndt lag – det skal gå hurtigt for karamelmassen sætter sig næsten med det samme. Brug gerne en fast dejskraber eller lignende til at få karamellen skrabet tynd med det samme.
- Brug en skarp kniv til at skære karamelstykker i den ønskede størrelse med det samme, mens karamellen stadig er varm.
- Når karamellen er afkølet smeltes chokoladen og røres sammen med kokosolien.
- Vend dine karamelstykker i chokolade og stil dem efterfølgende et køligt sted.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar