
Jeg elsker daim! Det er en af de absolut bedste chokolader man kan købe – og de er også ret simple at lave selv. Du får her på siden min opskrift på hjemmelavet daim.
Jeg har nogle bestemte chokolader jeg vender tilbage til at lave igen og igen. Daim er en af mine yndlingschokolader, så opskriften her på hjemmelavet daim er efterhånden blevet taget i brug nogle gange. Man skal arbejde lidt hurtigt når karmaellen hældes af gryden, men det bliver lettere når du har prøvet det et par gange.
Jeg er helt vild med kombinationen af karamel og chokolade. Du kan af den årsag også finde en del opskrifter her på min side, som kombinerer de to ting. Prøv blandt andet min snickerstærte, karamelsnitter eller min rocky road kage – alle er meget syndige!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Hjemmelavet daim
Ingredients
- 100 gram smør
- 250 gram sukker
- 50 gram lys sirup
- 80 gram mandler
- lidt salt ca ¼ tsk
- 300 gram mælkechokolade
- evt. lidt kokosolie til at fortynde chokoladen med kan udelades
Instructions
- Smør, sukker og sirup koges op ved middel varme – rør i det jævnligt for at undgå at det brænder på.
- Hak mandlerne fint. Jeg bruger en minihakker til det.
- Når karamellen begynder at have en tykkere konsistens tilsættes saltet.
- Når karamellen er tyktflydende og har en brunlig nuance, tilsættes mandlerne og det hele røres godt sammen.Min karamel så færdig og klar ud, da den var omkring 140° varm.
- Hæld din karamel ud på et stykke bagepapir og fordel det i et tyndt lag – det skal gå hurtigt for karamelmassen sætter sig næsten med det samme. Brug gerne en fast dejskraber eller lignende til at få karamellen skrabet tynd med det samme.
- Brug en skarp kniv til at skære karamelstykker i den ønskede størrelse med det samme, mens karamellen stadig er varm.
- Når karamellen er afkølet smeltes chokoladen og røres sammen med kokosolien.
- Vend dine karamelstykker i chokolade og stil dem efterfølgende et køligt sted.
Notes

Skriv et svar