
Det nemme rugbrød er som navnet angiver, et meget simpelt rugbrød, der er nemt at lave. Rugbrødet er bagt med surdej, så det kræver selvfølgelig at du har en aktiv surdej ved hånden.
I perioder bager jeg meget med surdej, og derfor kan du også finde forskellige opskrifter på rugbrød her på siden. Det nemme rugbrød, som du her får opskriften på, er et jeg laver, hvis jeg ikke kan vente flere dage på at det bliver klar. Det røres sammen om aftenen og bages den næste morgen. Så er der friskbagt rugbrød klar til frokost.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Det nemme rugbrød
Ingredienser
- 500 gram vand
- 100 gram bageklar / aktiv surdej
- 400 gram rugmel
- 100 gram rugflager
- 200 gram solsikkekerner
- 50 gram hørfrø
- 20 gram salt
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes sammen og æltes på maskine med K-spade i 5-10 minutter.
- Smør en rugbrødsform med smør og pres rugbrødsdejen godt ned i formen og glat overfladen.
- Sæt film over og lad dejen stå på køkkenbordet i 12 timer.
- Bag rugbrødet ved 180° varmluft i 1 time.Rugbrødet er færdigt når det har en kernetemperatur på 98°.
- Lad rugbrødet stå i 10 minutter før du vender det ud af formen.
- Rugbrødet skal afkøle helt inden du skærer i det.
Skriv et svar