Bagt grød med banan og blåbær er en vinder! I hvert fald ifølge mine børn. Til morgenmad, til formiddagsmad, til middagsmad, til eftermiddagsmad og jeg kan ikke sige mig fra, at jeg også har haft det lavet til aftensmad…
Både børn og voksne herhjemme synes dette er en rigtig lækker spise. Det er lidt kageagtigt, og det er nemt og hurtigt at bikse sammen. Jeg laver det ofte om søndagen, så skærer jeg det ud som på billedet, og pakker det ind til eftermiddagsmad til madpakkerne.
Når vi får bagt grød med banan og blåbær til morgenmad, serverer jeg det gerne med lidt skyr eller yoghurt.
Du kan også prøve opskrifterne på bagt grød med hindbær eller denne kakaogrød med appelsin.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Bagt grød med banan og blåbær
Ingredienser
Grød
- 2 bananer
- 2 æg
- 3 dl havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1 knivspids salt
- 2 dl mælk
- 100 gram frosne blåbær
Sådan gør du
- Mos 1 banan og pisk den sammen med æggene.
- Bland havregryn med bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt.
- Rør bananmassen sammen med grynene. Tilsæt også mælken.
- Skær den sidste banan i små tern, og bland dem godt rundt i grøden.
- Fordel grøden i en form med bagepapir.Jeg benytter enten en springform eller en rugbrødsform.
- Læg de frosne bær på toppen, og giv dem et let tryk ned i grøden.
- Bag ved 180° varmluft i 30 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Pia
Kan man bruge frosne jordbær istedet for blåbær eller bliver de for voldsomme
Grøntmad
Hej Pia, det tror jeg sagtens man kan 🙂 Det lyder lækkert. Du kan evt halvere de største af dem.
God fornøjelse med det!
Kh Jeanette
Sarah
Hej, kan man erstatte ægget med noget andet? Min søn er nemlig æggeallergi..
Grøntmad
Hej Sarah
Jeg har ikke prøvet at lave det uden æg, men du kan prøve at erstatte ægget af en ekstra most banan. Det vil ikke give helt samme konsistent, men smagen vil være uændret.
God fornøjelse med opskriften 🙂