Skal vi ikke blive enige om, at flæskesteg altid er en god ide? 😀
Vi får det dog sjældent, da jeg er lidt alene om den holdning herhjemme… men når vi gør, så er det gerne med kartofler og brun sovs den ene dag, og som flæskestegsburger den anden dag. Jeg serverer gerne min flæskesteg med bønnefritter og en kålsalat. Eksempelvis rødkålssalat, spidskålssalat eller en råkostsalat.
Opskriften her er meget detaljeret, og sikrer dig en vellykket flæskesteg.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Flæskesteg
Ingredienser
- 1 flæskesteg
- vand
- groft salt
- laurbærblade og peberkorn hvis du vil bruge væsken til en lækker sovs bagefter
Sådan gør du
- I en bradepande placeres stegen med sværene ned ad.Hæld kogende vand i bradepanden – svarende til at dække ca 1 cm af hele bunden. Sværene skal lige netop være dækket.
- Sæt bradepanden i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° over/under varme og lad stegen stå i ovnen i 20 minutter.
- Tag stegen ud.Vend stegen om, placer den på en rist og tjek at sværene er ridset helt igennem. Du skal ikke ridse ned i kødet.Gnid med groft salt. Du skal bruge ca 1 tsk pr kilo kød.Brug kugler af sølvpapir til at få stegen til at stå jævnt på risten. Sværene skal gerne ligge så vandret som muligt.
- Hæld 1 tsk peberkorn og 3 laurbærblade i vandet i bradepanden. Det giver smag til sovsen.Sæt risten med flæskestegen ovenpå bradepanden, og sæt det hele i ovnen i halvanden time. Ovnen skal fortsat stå på 200° over/under varme.
- De sidste 15 minutter indstiller du ovnen på 250° varmluft. Hermed bliver sværdet sprødt.Stegen skal have en kernetemperatur på 65° når du tager den ud. Herefter skal den stå og trækker i 20 minutter, og kernetemperaturen vil stige til 70°. Ved at lade stegen stå og trække inden du begynder at skære i den, undgår du at alt saft render fra kødet.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar