
Flammkuchen er den mærkeligste pizza jeg indtil videre har fået – den smager anderledes og den laves anderledes. Men den smager SKØNT! Du får her opskriften på en helt klassisk flammkuchen.
Det er en gammel ret, der stammer fra det tysk / franske område omkring grænsen mellem de to lande. I Tyskland går den under navnet Flammkuchen og i Frankrig kaldes den Tarte Flambée.
Den store forskel på denne og en almindelig pizza findes i hævemidlet. I flammkuchen bruger man bagepulver, hvor en pizza er en gærdej. Helt traditionelt består den af en tynd og sprød bund, hvorpå man putter fyld af cremefraiche, løg og bacon ovenpå. Det spiller bare rigtig godt sammen!
Du kan også prøve en anden version. Jeg har her en opskrift, hvor fyldet blandt andet består af sød kartoffel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Flammkuchen – klassisk
Ingredients
Bund
- 300 gram hvedemel
- 150 gram Tipo-00 mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
Fyld
- 2 dl cremefraiche
- ½ tsk revet muskatnød
- 1 tsk timian, tørret
- kværnet frisk peber
- 2 rødløg
- 1 pakke baconskiver ca 8 stk.
Instructions
Bund
- Rør ingredienserne sammen på en røremaskine – lad den ælte i 10 minutter på lav hastighed.Lad dejen hvile i 15 minutter inden den rulles ud.
- Del dejen i to og rul den ud til 2 "pizzaer". Brug godt med mel på både bord og rulle.Placer på bagepapir.
Fyld
- Bland cremefraiche, muskat og timian. Smør det på de to bunde.Drys med friskkværnet peber.
- Snit 2 rødløg i tynde ringe, fordel dem over bundene.Top med baconskiver.
- Bages i ovnen ved 275° i 15 minutter.
Skriv et svar