
Minitærter – med grøntsager og skinke samlet i små sprøde bunde. Minitærterne smager skønt kolde, og egner sig derfor godt i madpakkerne. Mine børn spiser dem med stor glæde, og synes det er sjovt at de kan få små portionsanrettede tærter.
Vi har ofte brug for spændende madpakker herhjemme, da vi er på tur nærmest hver weekend. Vi laver mange ting med vores børn, og da det typisk er ret spontant at vi skal ud af døren, er det rart med en fryser, der er fyldt op af forskellige lækre ting, der kan bruges som madpakke. Du kan her finde inspiration til flere madpakke hits.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Minitærter
Ingredienser
- 1 portion dej Du kan finde opskrift på både almindelig lys tærtedej og på en grov version her på siden.
- 250 gram dampede grøntsager Eksempelvis grønne bønner og / eller broccoli
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 150 gram kød i småtern Eksempelvis skinke eller kylling
- 4 æg
- 3 dl creme fraiche
- 1 tsk fint salt
- 2 spsk barbecue krydderi
- ost til toppen
Sådan gør du
- Rul dejen ud.Udstik små cirkler med et glas og fordel dem i en muffinbradepande. Pres dejen ca 1 cm op af siderne.Stik bundene med en gaffel.
- Forbag tærtebundene i 7 minutter ved 200° alm. ovn.
- Snit de dampede grøntsager og porren. Riv gulerødderne. Bland alle grøntsagerne med kød, æg, creme fraiche, salt og barbecue. Rør godt rundt.
- Fordel massen i tærteformene.
- Bag minitærterne i 20 minutter. Drys evt. lidt ost over dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
- Lad tærterne køle af i ca 15 minutter inden du begynder at tage dem ud af formen. Dette gøres lettest ved at stikke en gaffel eller kniv ind under, og på den måde vippe tærterne ud af formene.
Skriv et svar