
Flammkuchen med sød kartoffel er en anderledes version af den tyske “pizza”. Hvis ikke du har hørt om retten før, så kan det lettest beskrives som en meget tynd pizza med en sprød bund. Denne dej er dog lavet med bagepulver som hævemiddel.
Fyldet på denne flammkuchen med sød kartoffel er min egen kreation. Det giver en anderledes smagsoplevelse, da fyld af sød kartoffel giver en sødere smag, i forhold til de pizzaer vi typisk kender herhjemme fra. Men den smager godt. Hvis du er mere til den almindelige kartoffel, kan du også sagtens bruge den i stedet for.
Du kan også afprøve den klassiske version af flammkuchen.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Flammkuchen – sweet potatoe
Ingredienser
Bund
- 300 gram hvedemel
- 150 gram Tipo-00 mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
Fyld
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk basilikum, tørret
- 1 stor sød kartoffel
- 2 rødløg
- 1 pakke baconskiver
- frisk mozarella
Sådan gør du
Bund
- Rør ingredienserne sammen på en røremaskine – lad den ælte i 10 minutter på lav hastighed.Lad dejen hvile i 15 minutter inden den rulles ud.
- Del dejen i to og rul den ud til 2 "pizzaer". Brug godt med mel på både bord og rulle.Placer på bagepapir.
Fyld
- Olivenolie, pressede hvidløg og basilikum røres sammen.Smør ud over de to bunde.
- Riv sød kartoffel på et mandolinjern og snit rødløgene i tynde ringe. Fordel over bundene.
- Top med baconskiver og frisk mozarella revet i mindre klumper.
- Bages i ovnen ved 275° i 15 minutter.
Skriv et svar