Hjemmelavet fransk nougat – sikke en herlighed! Jeg har lavet min fransk nougat med forskellige nødder og lidt chokoladestykker. Jeg har brugt 2 forskellige poser med nødder fra Earth Control* i denne opskrift. Den ene pose er usaltede pistacienødder, og den anden pose indeholder forskellige ristede nødder og små mørke chokoladestykker. Det var en helt perfekt kombination. Hvis du ønsker at riste og blande din egen nøddeblanding kan du også sagtens gøre det. Jeg tog bare den nemme løsning 😉
Er du også vild med hjemmelavet juleslik? Du kan også prøve min opskrift på hjemmelavet daim, chokolader med flydende saltkaramel, snebolde med nougat og de her skønne peanutbutterkugler.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Fransk nougat
Ingredienser
- 100 gram vand
- 100 gram honning
- 100 gram glukosesirup
- 200 gram sukker
- 80 gram æggehvide
- 35 gram pistacie nødder
- 75 gram saltede peanuts
- 50 gram mandler
- 30 gram mørk chokolade
- flormelis
Sådan gør du
- Afmål vand, honning, glukosesirup og sukker i en kasserolle med låg.
- Bring det i kog. Hold øje med temperaturen med et sukkertermometer – væsken skal blive 150° varmt.Hvis du sætter låget på, har massen lettere ved at opnår de grader den skal nå op på.
- Pisk æggehviderne stive.Jeg bruger min køkkenmaskine til at piske det på.
- Hæld den varme sukkermasse over i æggehviderne. Hæld i en tynd stråle imens der piskes videre.Pisk til det hele er stift.
- Hak nødder og chokolade.Tilsæt det og vend det hurtigt rundt i massen.
- Find et fad på ca 30×30 og beklæd det med bagepapir. Massen er fast, så du kan også forme stykket fritstående på et stykke bagepapir.Drys flormelis ud over bagepapiret, så nougaten ikke klistrer sig fast.
- Fordel din franske nougat i fadet / ovenpå bagepapiret.Jeg placerer et stykke bagepapir ovenpå, og former stykket med hænderne.
- Drys flormelis på toppen, glat det ud og lad din nougat afkøle og sætte sig.Du kan enten sætte den i køleskabet i 4 timer eller lade den stå på køkkenbordet natten over.
- Tag en stor kniv, vend den i flormelis og skær ca 40 mindre stykker. Vend dem i lidt flormelis for at undgå at de klistrer sammen.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar