
Chokolader med flydende saltkaramel er mega gode og stærkt vanedannende. Mums!
Hånden op hvis du elsker karamel! En ting der ALTID kommer i en bland selv slik pose ved os, er de små chokolader med flydende karamel midte. Ej hvor er de bare gode! Den version jeg har sammensat her, er dog med mørk chokolade og saltkaramel – men de er altså ligeså fantastiske, som dem vi finder ved bland selv slikket.
Lav hellere en stor portion, for de får hurtigt ben af gå på!
Prøv også Chokolader med brændte mandler i ganache.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Chokolader med flydende saltkaramel
Ingredienser
Flydende saltkaramel
- 1 dåse kondenseret mælk
- 50 gram smør
- 30 gram lys sirup
- 80 gram brun farin
- 1 knivspids salt
Fyldte chokolader
- chokolade, 70%
- kokosolie
Sådan gør du
Flydende saltkaramel
- Smør, sirup, farin og salt smeltes i en tykbundet gryde.
- Tilsæt kondenseret mælk.
- Pisk det godt sammen med et piskeris af metal.
- Lad det varmes op ved middelvarme i 10 minutter.– Karamellen bliver lidt tykkere når den er afkølet.
- Hæld det herefter over i en beholder – f.eks. et henkogningsglas.
- Lad karamellen afkøle hvorefter den er klar til brug.
Fyldte chokolader
- Smelt chokoladen (se under noter hvordan det eksempelvis kan gøres) og rør den op med kokosolie for at fortynde den – så er det lettere at arbejde med.
- Hæld chokolade i din form og sørg for at hele formen er dækket.
- Bank din form i bordet 3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller.
- Hæld det overskydende chokolade ud af formen.
- Skrab toppen af formen så der kun er chokolade tilbage langs alle kanter i selve formen.
- Sæt din form i køleskabet i 10 minutter.
- Fyld karamel i alle hullerne i formen, så alle chokoladeskallerne fyldes med karamel.De skal fyldes til lige under kanten, så der er plads til at lukke dem med chokolade.
- Hæld chokolade over karamellen, og skrab igen toppen så den bliver helt glat.
- Sæt formen tilbage i køleskabet og vent 1 time med at vende chokoladerne ud af formen.
- Chokoladerne bør opbevares køligt i en lukket beholder.
Noter
- Chokolade hakkes i små stykker
- Lidt over halvdelen af chokolade smeltes i 30 sekunder
- Rør rundt i det med en ske
- Giv der yderligere 2×15 sekunder, hvor der røres i det halvvejs
- Tilsæt det sidste chokolade
- Rør rundt. Giv det 10 sekunder mere ved behov
- Tilsæt kokosolie og rør rundt (ca 1 tsk pr. 100 gram chokolade)
- Chokoladen er nu klar til brug
Skriv et svar