Chokolader med flydende saltkaramel er mega gode og stærkt vanedannende. Mums!
Hånden op hvis du elsker karamel! En ting der ALTID kommer i en bland selv slik pose ved os, er de små chokolader med flydende karamel midte. Ej hvor er de bare gode! Den version jeg har sammensat her, er dog med mørk chokolade og saltkaramel – men de er altså ligeså fantastiske, som dem vi finder ved bland selv slikket.
Lav hellere en stor portion, for de får hurtigt ben af gå på!
Prøv også Chokolader med brændte mandler i ganache.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Chokolader med flydende saltkaramel
Ingredienser
Flydende saltkaramel
- 1 dåse kondenseret mælk
- 50 gram smør
- 30 gram lys sirup
- 80 gram brun farin
- 1 knivspids salt
Fyldte chokolader
- chokolade, 70%
- kokosolie
Sådan gør du
Flydende saltkaramel
- Smør, sirup, farin og salt smeltes i en tykbundet gryde.
- Tilsæt kondenseret mælk.
- Pisk det godt sammen med et piskeris af metal.
- Lad det varmes op ved middelvarme i 10 minutter.– Karamellen bliver lidt tykkere når den er afkølet.
- Hæld det herefter over i en beholder – f.eks. et henkogningsglas.
- Lad karamellen afkøle hvorefter den er klar til brug.
Fyldte chokolader
- Smelt chokoladen (se under noter hvordan det eksempelvis kan gøres) og rør den op med kokosolie for at fortynde den – så er det lettere at arbejde med.
- Hæld chokolade i din form og sørg for at hele formen er dækket.
- Bank din form i bordet 3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller.
- Hæld det overskydende chokolade ud af formen.
- Skrab toppen af formen så der kun er chokolade tilbage langs alle kanter i selve formen.
- Sæt din form i køleskabet i 10 minutter.
- Fyld karamel i alle hullerne i formen, så alle chokoladeskallerne fyldes med karamel.De skal fyldes til lige under kanten, så der er plads til at lukke dem med chokolade.
- Hæld chokolade over karamellen, og skrab igen toppen så den bliver helt glat.
- Sæt formen tilbage i køleskabet og vent 1 time med at vende chokoladerne ud af formen.
- Chokoladerne bør opbevares køligt i en lukket beholder.
Noter
- Chokolade hakkes i små stykker
- Lidt over halvdelen af chokolade smeltes i 30 sekunder
- Rør rundt i det med en ske
- Giv der yderligere 2×15 sekunder, hvor der røres i det halvvejs
- Tilsæt det sidste chokolade
- Rør rundt. Giv det 10 sekunder mere ved behov
- Tilsæt kokosolie og rør rundt (ca 1 tsk pr. 100 gram chokolade)
- Chokoladen er nu klar til brug
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar