De her grove frokostboller med kerner er både saftige og luftige. Bollerne kan (som alle andre friskbagte boller) nydes med en god gang smør og pålæg, men de er også lækre at bruge til en frokost sandwich.
Denne gang har vi serveret dem som byg-selv-sandwich til frokost. Mine grove frokostboller med kerner smager skønt og giver en rigtig god mæthed. Af andre brød der egner sig godt til sandwich, kan du prøve mine spinatboller eller mine mørke sandwichstykker.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Grove frokostboller med kerner
Ingredienser
Bolledej
- 2 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 4 dl stuetempereret danskvand
- 1 dl olie
- 2 dl hørfrø
- 2 tsk sukker
- 100 gram havregryn
- 200 gram grahamsmel
- 400 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Til toppen
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk græskarkerner
- 4 spsk solsikkekerner
Sådan gør du
- Opløs gæren i 2 dl lunkent vand.
- Tilføj danskvand, olie, hørfrø, sukker, havregryn og grahamsmel. Rør rundt.Det er vigtigt at dit danskvand er stuetempereret – eller opvarmet til samme temperatur som dit vand. Din dej kan ikke lide for store temperaturforskelle på ingredienserne.
- Tilføj hvedemel og salt. Ælt dejen, gerne på maskine, i ca 10 minutter.
- Lad dejen efterhæve i ca en time. Du kan lade dejen hæve i ovnen ved 30° eller et lunt sted i huset.
- Brug to skeer til at sætte dejen på plader. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Hæld lidt vand i et ovnfast fad, og stil det i bunden af ovnen. Det danner damp i ovnen, som hjælper med at udskyde dannelsen af bollernes hårde skorpe, hvilket tillader bollerne at hæve lidt mere op i ovnen.
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Pisk et æg og pensl bollerne. Bland havregryn, græskarkerner og solsikkekerner og drys det over bollerne.
- Bag bollerne i 20 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Jakob
Øhhh de der grove frokost boller m kerner, jeg tror der er noget galt med forholdet mellem våde og tørre indgredienser jeg har kommet 200 g hvedemel i og så de helt tørre ???
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Jakob. Umiddelbart synes jeg ikke at kan se en fejl i forholdet i opskriften. Der er samlet set 7 dl væske, til 7 dl mel og gryn. Det burde ikke give en helt tør dej 🙂
Vh Jeanette