
De her grove frokostboller med kerner er både saftige og luftige. Bollerne kan (som alle andre friskbagte boller) nydes med en god gang smør og pålæg, men de er også lækre at bruge til en frokost sandwich.
Denne gang har vi serveret dem som byg-selv-sandwich til frokost. Mine grove frokostboller med kerner smager skønt og giver en rigtig god mæthed. Af andre brød der egner sig godt til sandwich, kan du prøve mine spinatboller eller mine mørke sandwichstykker.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Grove frokostboller med kerner
Ingredients
Bolledej
- 2 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 4 dl stuetempereret danskvand
- 1 dl olie
- 2 dl hørfrø
- 2 tsk sukker
- 100 gram havregryn
- 200 gram grahamsmel
- 400 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Til toppen
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk græskarkerner
- 4 spsk solsikkekerner
Instructions
- Opløs gæren i 2 dl lunkent vand.
- Tilføj danskvand, olie, hørfrø, sukker, havregryn og grahamsmel. Rør rundt.Det er vigtigt at dit danskvand er stuetempereret – eller opvarmet til samme temperatur som dit vand. Din dej kan ikke lide for store temperaturforskelle på ingredienserne.
- Tilføj hvedemel og salt. Ælt dejen, gerne på maskine, i ca 10 minutter.
- Lad dejen efterhæve i ca en time. Du kan lade dejen hæve i ovnen ved 30° eller et lunt sted i huset.
- Brug to skeer til at sætte dejen på plader. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
- Hæld lidt vand i et ovnfast fad, og stil det i bunden af ovnen. Det danner damp i ovnen, som hjælper med at udskyde dannelsen af bollernes hårde skorpe, hvilket tillader bollerne at hæve lidt mere op i ovnen.
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Pisk et æg og pensl bollerne. Bland havregryn, græskarkerner og solsikkekerner og drys det over bollerne.
- Bag bollerne i 20 minutter.
Hej
Det er de bedste boller jeg har bagt 🙂
Hvor dejligt at høre – tusind tak for at skrive det
Øhhh de der grove frokost boller m kerner, jeg tror der er noget galt med forholdet mellem våde og tørre indgredienser jeg har kommet 200 g hvedemel i og så de helt tørre ???
Hej Jakob. Umiddelbart synes jeg ikke at kan se en fejl i forholdet i opskriften. Der er samlet set 7 dl væske, til 7 dl mel og gryn. Det burde ikke give en helt tør dej 🙂
Vh Jeanette