Grove italienske morgenstykker er en lækker og sprød bolle med masser af smag!
Jeg er kæmpe fan af koldhævede boller – de er hurtige at røre sammen om aftenen, og med ganske få minutters arbejde om morgenen, kan man starte dagen med friskbagt brød. Koldhævede boller er også det letteste at servere, når man har inviteret gæster til morgenmad / brunch – netop fordi det er hurtigt og let at stå med om morgenen.
Vi spiser kun brød til morgenmad i weekenderne, og derfor må det godt være noget særlig lækkert brød, der kommer på morgenbordet. Mine grove italienske morgenstykker har en lækker sprødhed, samtidig med at de er dejligt bløde indeni.
Du kan finde flere opskrifter på koldhævede boller her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Denne opskrift er også egnet til at lave små flutes af, eller til at bage et godt sandwichbrød til frokost.
Grove italienske morgenstykker (koldhævede)
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 25 gram gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie
- 1 dl cremefraiche
- 500 gram manitobamel Du kan også bruge enten Tipo 00 eller almindelig hvedemel.
- 300 gram hvid fuldkornshvede
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Klargøring
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilsæt honning, olie og cremefraiche. Rør rundt.
- Tilføj mel og salt og ælt dejen på maskine i 5-10 minutter – indtil dejen slipper skålens kanter og bund.
- Stil dejen til hævning i køleskabet i 10 timer.
Bagning
- Tænd ovnen på den højest mulige temperatur.Opvarm gerne et bagestål eller pizzasten sammen med. Alternativt kan du bruge en af ovnens bageplader.
- Hældes dejen ud på et meldrysset bord. Drys også lidt mel ovenpå dejen.Stram dejen op ved at dreje den rundt om sig selv på bordet.Lad dejen stå mens ovnen opvarmes.
- Hak dejen i passende bolle-størrelser og placer på bagepapir.
- Skru ovnen ned til 225° og bag bollerne i 12-15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar