
Åh ja, en helt klassisk pandekage, med den knap så hemmelige ingrediens: øl.
Jeg har afprøvet mange opskrifter på pandekager, men jeg ender altid tilbage ved denne opskrift – det er simpelthen den bedste af dem alle 😉
Pandekagerne kan både spises til dessert og til aftensmad (se forslag nederst). Vi er nogle rigtig slikmunde herhjemme, og vi har derfor ofte svært ved at vælge, hvad vi skal have af fyld til dessertpandekager. Noget af det vi ofte ender med at vælge imellem er
- Den klassiske: med sukker og syltetøj – jeg er mest flormelis typen
- Nutella, kokos og banan – den er sikker hver gang, for det er Niels’ favorit. Man kan også bruge lidt hakkede mandler i stedet for kokos.
- Is og karamelsauce – hvem elsker ikke pandekager med is? 😀
- Sirup og friske jordbær – jep, det er også godt!
Du kan også tjekke denne opskrift på luksus dessertvafler, her får du også lidt flere forslag til fyld.
[wptb id=5703]Pandekager med øl
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk sukker
- ¼ tsk salt
- 4,5 dl mælk
- ½ dl øl
- 3 æg
- ½ tsk kardemomme kan udelades
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Alle ingredienserne piskes sammen.
- Lad gerne dejen hvile en halv time i køleskabet.
- Steges på en pande med medium varme, når pandekagen er gylden i kanten, er den klar til at blive vendt om.
Prøv også at servere dine pandekager til aftensmad, de smager nemlig også godt med varmt fyld i. Denne pandekageopskrift egner sig godt både til det søde og det salte fyld! Her er pandekagen fyldt helt simpelt op med taco-krydret oksekød, mozzarella, spinat, peberfrugt og dressing.
Hvis pandekagen til aftensmaden skal være lidt sundere, så har jeg også opskrifter på både spinatpandekager og rødbedepandekager – det er også lækkert!

Skriv et svar