
Gulerodskage er en rigtig klassiker. Det er en af den slags kager, som bliver bedre af at stå et par dage. Den bliver på magisk vis mere og mere saftig.
Jeg elsker den let krydrede gulerodskage, den cremede cream cheese på toppen, og så synes jeg det klæder kagen i både smag og udseende med lidt gulerødder på toppen.
Prøv også nogle af de andre klassikere, som eksempelvis en kanelkage eller min æblekage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Gulerodskage
Ingredienser
Kage
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- ½ tsk salt
- 300 gram brun farin
- 4 æg
- 150 gram rapsolie svarende til 2 dl
- 400 gram revet gulerod
Topping
- 200 gram natural flødeost
- 100 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk citronsaft
- 100 gram revet gulerod
Sådan gør du
Kage
- Bland mel, vaniljesukker, kanel, bagepulver, natron og salt i en skål.
- I en anden skal piskes brun farin, æg og olie.
- Si mel-blanding over i den flydende dej. Rør dejen godt rundt. Jeg tilsætter melet af 3 omgange.
- Tilsæt revet gulerod og rør det rundt til det er godt fordelt.
- Beklæd en bradepande på ca 23×33 med bagepapir, og hæld kagedejen herover i.
- Bag kagen ved 180° over/under varme i 40 minutter.
- Lad kagen afkøle inden du putter topping på.
Topping
- Pisk flødeost, blødt smør, flormelis, vaniljesukker og citron.Det er vigtigt at smørret er helt blødt, da det ellers vil efterlade små klumper i cremen. Skulle det ske, kan du lune hele cremen i mikroovnen med 10 sekunder af gangen. Det har reddet mig før 🙂
- Fordel cremen over den afkølede kage, og drys til sidst med revet gulerod.
Skriv et svar