
Her får du opskriften på en dejbund, der kan laves på blot 1 time. På trods af den korte hævetid, kan dejen forvandles til en lækker, saftig og luftig pizzabund, pestobrød mm.
Hurtig og æltefri dejbund
Antal: 1 bradepande
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 150 gram havregryn
- 300 gram hvede- eller manitobamel
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og olie.
- Hæld havregryn og mel oveni og tilsæt til sidst salt.
- Bland dejen godt sammen og fordel den på en bradepande med bagepapir.
- Lad dejen hæve i 30 minutter ved 34°. Hvis ikke du kan indstille ovnen til 34°, men i stedet lader den hæve på køkkenbordet, kan du lade den hæve 15 minutter ekstra.
- Put dit yndlingsfyld på dejen.Dejen kan godt klappe sammen, hvis du eksempelvis smører den med tomat, men den skal nok hæve op igen, når den bages.
- Lad dejen efterhæve mens ovnen varmes op.
- Bag dejen ved 200° i 30 minutter.
Noter
Opskriften giver en hel bradepande pizzabund. Bunden får en god højde på. Hvis du ønsker en tynd bund, kan du fordele dejen over to bradepander i stedet for en.
Skriv et svar