
Jordbærgrød – der går aaalt for længe i mellem at jeg koger jordbærgrød. Det er en skam, for det smager jo alt for godt! Jeg tror, de fleste af os får vakt nogle minder og følelser, når vi får jordbærgrød. Jeg sendes i hvert fald direkte tilbage til min barndom, hvorfra jeg husker både duft og smag af grøden.
I mit hjem er jordbærgrød altid blevet serveret med mælk til. Der sker bare noget fantastisk, når man får en skefuld af den lune grød sammen med den kolde mælk. Jordbærgrød smager også godt, når det er koldt, men jeg tror ikke, der er mange børn, der kan finde tålmodigheden til at vente på det 😉
Har du nogle friske jordbær der skal bruges? Så prøv at lave en eton mess, det er også en fantastisk måde og få jordbær på.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Jordbærgrød
Ingredienser
- 1 kg frosne jordbær
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljepaste
- 2-3 spsk kartoffelmel
- vand
Sådan gør du
- Hæld jordbærene over i en gryde og lade den stå med låg, ved svag til medium temperatur på blusset. Efter ca 30 minutter er jordbærrene tøet helt op.
- Giv jordbærene et opkog, og giv dem eventuelt en tur med en kartoffelmoser.
- Tilsæt sukker og vaniljepaste. Rør rundt indtil sukkeret er opløst.Tag gryden af blusset.
- Rør 2-3 spsk kartoffelmel ud i lidt koldt vand.Tilsæt blandingen til grøden og rør godt rundt. Grøden tykner med det samme.
- Lad grøden afkøle i 30 minutter og server den lune grød med iskold mælk.
Skriv et svar