Islagkage med kirsebærsauce, er en isdessert der både er chokoladetung og med en frisk smag i isen. Det er i min optik en rigtig lækker kombination.
Jeg køber altid en ekstra kirsebærsauce eller to til juleaften. Hellere for meget end for lidt. Men det betyder også, at jeg altid har en kirsebærsauce, der skal bruges efter jul. Deraf er denne opskrift på islagkage med kirsebærsauce opstået.
I opskriften er kirsebærsaucen rørt sammen med en ismasse af kondenseret mælk, men hvis du ønsker en mere cremet ismasse, kan du lave helt klassisk vaniljeis af æggeblommer.
Jeg har flere opskrifter på islagkage. Prøv også nougat islagkage, jordbær islagkage eller denne her med daim.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Islagkage med kirsebærsauce
Ingredienser
Brownie
- 100 gram smør + lidt til at smøre formen med
- 200 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram mel
- 50 gram kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Is
- ½ liter fløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 100 gram mørk chokolade, 55%
- 500 gram kirsebærsauce
Sådan gør du
Brownie
- Lad smøret stå ved stuetemperatur og blive blødt.Pisk smør og sukker. Tilsæt æggene og pisk til du har en samlet masse.
- Tilsæt mel, kakao, vanilje og bagepulver. Pisk igen.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne.Fordel browniemassen i springformen.
- Bag din browniebund i 20 minutter ved 175°.Lade den afkøle helt inden du begynder på isen.
Is
- Pisk fløden og rør den forsigtigt sammen med kondenseret mælk.
- Tilsæt vaniljeekstrakt og hakketchokolade. Rør forsigtigt rundt.
- Tilsæt kirsebærsaucen og rør igen.
- Fordel isen over browniebunden, og lad islagkagen stå på frost til den næste dag.
Skriv et svar