Jeg elsker nougat og jeg elsker is… Så her får du en lækker kombination, nemlig en nougat islagkage. Kagen består af en nødde-marengsbund, is med nougat og toppet med chokoladesauce og chokoladestykker. Min nougat islagkage er den perfekte måde at få brugt nogle af julens rester.
Prøv også min daim islagkage – den er blevet lavet igen og igen herhjemme.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Nougat islagkage
Ingredienser
Nødde-marengsbund
- 4 æggehvider
- 200 gram flormelis
- 1 tsk vaniljepasta eller korn fra 1 vaniljestang
- 200 gram valnødder
- 2 tsk bagepulver
- fedtstof til bageformen
Nougatis
- 6 æggeblommer jeg bruger pasteuriserede
- 50 gram sukker
- 200 gram blød nougat
- 4½ dl piskefløde
Chokoladesauce
- ½ dl fløde
- 1 spsk lys sirup
- 20 gram hakket mørk chokolade (70%)
- 10 gram hakket lys chokolade (40-55%)
Sådan gør du
Nødde-marengsbund
- Pisk æggehvider og flormelis stift.Det skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden massen flytter på sig.
- Tilsæt vaniljepasta og pisk igen ganske kort, indtil vaniljen er godt fordelt.
- Hak valnødderne i en minihakker sammen med bagepulveret.Vend det hele i æggemassen.
- Put bagepapir i bunden af en springform, og smør siderne hele vejen op.Fordel nødde-marengsmassen i formen.
- Bag ved 175° i 30 minutter.
- Lad bunden afkøle helt inden du begynder på isen.
Nougatis
- Piskes 4 dl fløde let.
- Skær eller bræk nougat i mindre stykker, og læg det i en anden skål.Opvarm ½ dl fløde til kogepunktet.Hæld fløden over din nougat, og pisk de to ting godt sammen.
- I en tredje skål pisker du æggeblommer og sukker luftigt.
- Vend ca ¼ af fløden i nougatmassen.
- Vend herefter nougatmassen lidt af gangen i fløden.
- Vend nu fløde-nougatmassen over i æggeblommerne.Tag lidt af gangen, indtil det hele er vendt godt og forsigtigt sammen.
- Fordel isen over marengsbunden og sæt den i fryseren i minimum 4 timer.
Chokoladesauce
- Opvarm fløde og sirup i en lille gryde / kasserolle. Varm det op under omrøring til lige under kogepunktet.
- Hak chokoladen og læg det i en skål.
- Hæld den varme masse over chokoladen.Rør rundt i det til chokoladen er opløst.
- Lad chokoladesaucen køle af og opbevar den i køleskabet.
Servering
- Tag islagkagen op et kvarter før den skal servere.
- Pynt med chokoladesauce og evt. chokoladestykker, hakkede nødder, friske bær eller lignende.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maja
Hej Jeanette
Kan man lave en marengsbund uden nødder og stadig få et godt resultat med is ovenpå efter frysning? Tænker på, om marengsen bliver blød af at blive frossen sammen med isen.
Med venlig hilsen
Maja S.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Maja
Jeg har ikke forsøgt det i en islagkage, men jeg har før haft frosset marengs med succes. Umiddelbart tænker jeg godt det kan lade sig gøre, men det er rent gæt 😉
Charlotte
Jeg har bunkevis af nougat og er endelig blevet ejer af en ismaskine, så din opskrift her kom lige frem i min søgning. Tror du den kan køres på en ismaskine?
Mvh Charlotte
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Charlotte, jeg har ingen erfaring med en ismaskine, så her må jeg være et svar skyldig. Du må endelig vende tilbage med et resultat, hvis du vælger at teste det ☺️
Vh Jeanette
Kristine
Så har jeg lavet denne islagkage og sat den i fryseren. Spændt på hvordan den smager. Tak for opskriften!
Jeanette fra Grøntmad.dk
Det lyder lækkert 🙂