
Ristaffel kan altså bare noget!
Det her er en af de retter jeg oftest har lavet til gæster på min egen fødselsdag. Det smager simpelthen bare så godt! Ristaffel kan laves dagen i forvejen, hvilket gør den ideel til gæstemad.
Denne version er med den lækreste sauce, og når det serveres med en masse forskelligt tilbehør, så er der kombinationsmuligheder for enhver smag.
Prøv også min kylling i rød karry – den serveres også med ris og toppings.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Ristaffel med rød sauce
Ingredients
Kødet
- 1 kg kyllingfilet Du kan også vælge at bruge lår- eller bryststykker
- 1 dl mel
- 1 tsk salt
- 2 spsk karry
- olie til stegning
Sauce
- 1 spsk olie
- 200 gram bacontern
- 1 løg
- 5 dl vand
- 1 hønsebouillon
- 70 gram tomatpure
- 1 tsk salt
- ½ dl mel
- 2 spsk karry
- ½-1 dl vand
- 1 dåse ananas
Instructions
Klargøring af kødet
- I en stor frysepose blandes mel, salt og karry.
- Rens kyllingen, skær den i passende størrelser og lig den i posen.
- Ryst posen godt til mel- og karryblandingen er godt fordelt over al kødet.
- Steg kødet ved høj varme på en pande.Kødet skal ikke gennemsteges. Så snart du har en sprød og gylden overflade, tager du kyllingen af panden, og placerer den i et ovnfast fad.
Sauce
- Opvarm olien i en gryde, steg bacon og løg deri.
- Tilsæt vand, hønsebouillon, tomatpure og salt.Lad det simre indtil bouillonen er opløst.
- Lav en jævning at mel, karry og vand. Ryst det hele godt sammen, og hæld det i gryden til de øvrige ingredienser. Sørg for at røre i gryden indtil det kommer i kog (så undgår du at jævningen klumper til).
- Tilsæt halvdelen af ananasene og al væden derfra. Den anden halvdel kan du gemme og servere som topping dertil.
- Fordel saucen over kyllingstykkerne.
- Bag hele retten ved 200° i 30 minutter.
- Forbered al tilbehøret – du kan bruge mange forskellige ting, herunder har jeg listet det jeg plejer at servere til.
Notes
- Kokos (evt. let ristet)
- Peanuts
- Dampede broccoli
- Ananas
- Rosiner
- Mango chutney – et MUST
- Forårsløg
- Slikærter
- Æbletern
- Bananskiver (det lyder mærkeligt, men det smager VILDT godt til!)
Skriv et svar