Japanske tortilla er blevet en favorit herhjemme. Både ved børn og voksne! Kødet er krydret med blandt andet hvidløg og ingefær, og ligeså mærkeligt det måske lyder, ligeså fantastisk smager det!
Opskriften på japanske tortilla er inspireret af en ret vi engang modtog gennem en måltidskasse, og vi var så vilde med det, at jeg straks begyndte at arbejde på en opskrift. Den er nu klar til dig.
Jeg lavede min chiliolie og serverede til – dét vil jeg også anbefale dig at gøre 😀
Jeg har også en anden lidt atypisk opskrift på tilbehør til pandekager. Den er ligeledes en stor succes, og er meget velegnet som gæstemad. Du finder den her: Spinatpandekager med kylling og ris.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Japanske tortilla
Ingredienser
Kød
- 1 spsk olie eller andet fedtstof
- 500 gram svine- og kalvefars
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 30 gram ingefær
- 3 spsk hoisin sauce
- salt og peber
Salat
- 1 hjertesalat
- 150 gram spidskål
- 100 gram gulerod
- 1 spsk limesaft
- 2 spsk olivenolie
Chilimayo
- 100 gram Hellmanns mayo
- 1 tsk Sriracha sauce
Andet
- chiliolie eller frisk chili
- 8 tortillabrød
Sådan gør du
Kødet
- Opvarm olien og brun kødet heri sammen med snittet rødløg.
- Riv hvidløg og ingefær.Tilsæt det og lad det stege med i 5 minutter.
- Tilsæt hoisin og smag til med salt og peber.
Salat
- Skær enden af hjertesalaten og lad vand rende igennem den. Skær den over en enkelt gang ned langs midten.Server i en skål for sig.
- Bland fintsnittet spidskål og revet gulerod med limesaft og olivenolie.Server i en skål for sig.
Chilimayo
- Rør de to ingredienser til chilimayoen sammen.
Andet
- Lav en chiliolie (link til opskriften).Alternativt kan du snitte en chili i tynde ringe, og servere den som tilbehør til din tortilla.
- Opvarm tortilla efter angivelsen på pakken.
- Skær det sidste lime i både og server ved siden af.
- Så er maden klar – værsgo!
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Karin Lindhardt
Er det spinatpandekager du bruger til de japanske tortillas
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Karin, jeg har brugt en majstortilla. Men jeg tænker umiddelbart at du kan bruge en hvilken som helst pandekage ☺️
Vh Jeanette