
Jordbærkage er en lækker sommerkage. Den er dejlig nem at lave, og så smager den vildt godt!
Denne jordbærkage består af en mazarinbund af marcipan, et lækkert chokoladelag og den skønneste mascarponecreme. På toppen skal der naturligvis en masse dejlige jordbær på.
Du kan også lave min jordbærtærte – den kræver lidt længere tid at lave, men så står du til gengæld også med en luksus version af jordbærtærten. Hvis du er vil med desserter med jordbær, kan du også lave en eton mess.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Jordbærkage
Ingredients
Mazarinkage
- 250 gram marcipan
- 250 gram sukker
- 250 gram smør blødt
- 6 æg
- 100 gram hvedemel
Chokoladelag
- 150 gram mørk chokolade
- 3 spsk fløde
Mascarponecreme
- 250 gram mascarpone
- 250 ml piskefløde
- 100 gram flormelis
- 2 tsk vaniljepasta alternativt: vaniljesukker
- 2 tsk citronsaft
Topping
- 500 gram friske jordbær
Instructions
Mazarinkage
- Bræk marcipanen i mindre stykker.Skær blødt smør i tern.Afmål sukkeret.Pisk det sammen til en luftig masse.
- Tilsæt æggene et af gangen.Pisk hvert æg ind i dejen, og tilsæt så det næste..
- Tilsæt melet og vend det ind i dejen.
- Beklæd en bradepande på ca 20×30 med bagepapir, og hæld din dej heri.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180° over/under varme i 25 minutter.
- Lad kagen køle af.
Chokoladelag
- Smelt chokoladen* og rør den sammen med fløden.
- Fordel chokoladen ovenpå bunden.
Mascarponecreme
- Pisk fløden let.
- Tilsæt mascarpone og pisk ved lav hastighed indtil det er fordelt i fløden.
- Tilsæt flormelis, vanilje og citron.Pisk igen ved lav hastighed til det hele er blandet sammen.
Topping
- Skær dine jordbær i mindre stykker, og fordel dem over hele kagen.
- Opbevar på køl.
Jeg skal lave den til fødselsdag. Så et meget spændt på den, da den ser rigtig lækker ud
Mange tak, Connie. Det skal nok blive en succes 🙂
Sikke en lækker kage; nem at lave og smager fantastisk! Jeg har lavet den til fødselsdags-gæster, og alle var begejstrede; både børn og voksne. Laver den igen i morgen, når vi får venner til middag! 🙂
Hej Susanne
Tusind tak for din feedback, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Jeanette
Hej Jeanette , jeg lavede kagen til mine kollegaer , de var alle helt vilde med den. Det er en helt fantastisk kage, jeg kom dog en stang vanille i mascapone cremen og pynstede toppen med strejf af smeltet chokolade. jeg x opskriften med 3, og der var nok til 40 glade mennesker , tak for kage,
Hej Helle
Tusind tak for de fine ord! Det lyder som en lækker kage du endte ud med 😀
Kærlig hilsen Jeanette
Hvor smager den bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang vi laver den ❤️
Hej Mette
Tusind tak for din kommentar 😀
De bedste hilsner Jeanette
Hej Jeanette
Kan mazarinkagen med chokoladelaget mon fryses, så den efter optøning blot skal pyntes af med ostecreme og jordbær?
Vh Jette
Hej Jette
Ja, det kan du godt!
Vh Jeanette
Kan man ikke lave hele kagen dagen før ?
Hej Sanne
Jo det kan du godt ☺️ Så længe jordbærrene er friske, kan du sagtens ligge det hele sammen dagen før. Min var stadig lækker på 3. dagen 🙂
Kh Jeanette
Hej
Tænker du den kan laves dagen før man skal bruge den,hvis bare jeg venter med cremen og jordbær?
Hej Tina
Ja, det kan du sagtens. Du kan også godt smøre cremen på dagen før, og blot opbevare hele kagen på køl.
Vh Jeanette
Hvis man halver opskriften til 6 Pers. Hvor stor skal formen være?
Det kommer an på flere ting.. Hvis din form er rektanglet kan den eksempelvis være 20×15 eller 10×30, hvis den er rund skal den være Ø20, en kvadratisk form skal i så fald være 17×17 ☺️
Hej leg har lige lavet din lækre jordbærtærte , hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet
Hej Dorthe
Hvor lækkert! Jeg har haft den på køl i to dage uden problemer.
Vh Jeanette