Jordbærkage er en lækker sommerkage. Den er dejlig nem at lave, og så smager den vildt godt!
Denne jordbærkage består af en mazarinbund af marcipan, et lækkert chokoladelag og den skønneste mascarponecreme. På toppen skal der naturligvis en masse dejlige jordbær på.
Du kan også lave min jordbærtærte – den kræver lidt længere tid at lave, men så står du til gengæld også med en luksus version af jordbærtærten. Hvis du er vil med desserter med jordbær, kan du også lave en eton mess.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Jordbærkage
Ingredienser
Mazarinkage
- 250 gram marcipan
- 250 gram sukker
- 250 gram smør blødt
- 6 æg
- 100 gram hvedemel
Chokoladelag
- 150 gram mørk chokolade
- 3 spsk fløde
Mascarponecreme
- 250 gram mascarpone
- 250 ml piskefløde
- 100 gram flormelis
- 2 tsk vaniljepasta alternativt: vaniljesukker
- 2 tsk citronsaft
Topping
- 500 gram friske jordbær
Sådan gør du
Mazarinkage
- Bræk marcipanen i mindre stykker.Skær blødt smør i tern.Afmål sukkeret.Pisk det sammen til en luftig masse.
- Tilsæt æggene et af gangen.Pisk hvert æg ind i dejen, og tilsæt så det næste..
- Tilsæt melet og vend det ind i dejen.
- Beklæd en bradepande på ca 20×30 med bagepapir, og hæld din dej heri.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180° over/under varme i 25 minutter.
- Lad kagen køle af.
Chokoladelag
- Smelt chokoladen* og rør den sammen med fløden.
- Fordel chokoladen ovenpå bunden.
Mascarponecreme
- Pisk fløden let.
- Tilsæt mascarpone og pisk ved lav hastighed indtil det er fordelt i fløden.
- Tilsæt flormelis, vanilje og citron.Pisk igen ved lav hastighed til det hele er blandet sammen.
Topping
- Skær dine jordbær i mindre stykker, og fordel dem over hele kagen.
- Opbevar på køl.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Susanne
Sikke en lækker kage; nem at lave og smager fantastisk! Jeg har lavet den til fødselsdags-gæster, og alle var begejstrede; både børn og voksne. Laver den igen i morgen, når vi får venner til middag! 🙂
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Susanne
Tusind tak for din feedback, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Jeanette
Helle
Hej Jeanette , jeg lavede kagen til mine kollegaer , de var alle helt vilde med den. Det er en helt fantastisk kage, jeg kom dog en stang vanille i mascapone cremen og pynstede toppen med strejf af smeltet chokolade. jeg x opskriften med 3, og der var nok til 40 glade mennesker , tak for kage,
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Helle
Tusind tak for de fine ord! Det lyder som en lækker kage du endte ud med 😀
Kærlig hilsen Jeanette
Mette Korn Pedersen
Hvor smager den bare rigtig godt. Det er ikke sidste gang vi laver den ❤️
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Mette
Tusind tak for din kommentar 😀
De bedste hilsner Jeanette
Jette
Hej Jeanette
Kan mazarinkagen med chokoladelaget mon fryses, så den efter optøning blot skal pyntes af med ostecreme og jordbær?
Vh Jette
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Jette
Ja, det kan du godt!
Vh Jeanette
Sanne
Kan man ikke lave hele kagen dagen før ?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Sanne
Jo det kan du godt ☺️ Så længe jordbærrene er friske, kan du sagtens ligge det hele sammen dagen før. Min var stadig lækker på 3. dagen 🙂
Kh Jeanette
Tina Ferrari
Hej
Tænker du den kan laves dagen før man skal bruge den,hvis bare jeg venter med cremen og jordbær?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Tina
Ja, det kan du sagtens. Du kan også godt smøre cremen på dagen før, og blot opbevare hele kagen på køl.
Vh Jeanette
Dd
Hvis man halver opskriften til 6 Pers. Hvor stor skal formen være?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Det kommer an på flere ting.. Hvis din form er rektanglet kan den eksempelvis være 20×15 eller 10×30, hvis den er rund skal den være Ø20, en kvadratisk form skal i så fald være 17×17 ☺️
Dorthe
Hej leg har lige lavet din lækre jordbærtærte , hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Dorthe
Hvor lækkert! Jeg har haft den på køl i to dage uden problemer.
Vh Jeanette