Knækbrød med paprika har været min helt store craving. I mine graviditeter har jeg spist hjemmelavet knækbrød hver eneste dag. I første graviditet var det dette, knækbrød med paprika jeg sværgede til. Det var bare det der skulle til, for at bekæmpe den evige kvalme… og heldigvis har graviditeterne ikke ødelagt knækbrød for mig – jeg synes stadig det smager fantastisk.
I denne opskrift er der brugt forskellige meltyper og det er krydret med paprika – alt sammen for at give mere smag.
Knækbrød med paprika er gode at have på lager og hapse af, hvis du bliver sulten en time før aftensmaden eller kort før du skal i seng. De er også lækre på et tapas- eller morgenbord, og så er de rigtig gode til at erstatte en usund craving. Det eneste negative er vel, at de gerne forsvinder lidt for hurtigt.
Er du på jagt efter sunde snack og alternativer, kan du også tjekke de her opskrifter ud
Du kan finde flere opskrifter på forskelligt knækbrød her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Knækbrød med paprika
Ingredienser
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 2 dl havregryn
- 1 dl rugmel
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver kan udelades
- 2 tsk salt
- 2 spsk paprika
- 1 dl olie
- 2½ dl vand
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Tilsæt olie og vand.
- Rør det hele godt sammen med en ske.
- Del dejen i 3 og placer hver klump på et stykke bagepapir.
- Læg et andet stykke bagepapir ovenpå, og rul dejen flad med en kagerulle.
- Skær knækbrødene i den ønskede form. Du kan bruge en glaskrukke til at udstikke med hvis du ønsker dem runde, en pizzaskærer hvis du vil have firkantede stykker, eller en almindelig skarp kniv.
- Bag hver plade i midten af ovnen, ved 200° i ca 15 minutter.
- Lad knækbrødene afkøle på en rist – de skal være HELT afkølede før du pakker dem ned. Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder. Jeg bruger en kagedåse eller en condibøtte.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar