
Hyben- og æblemarmelade smager så skønt!
Vi var i sommeren 2023 i sommerhus ved Løkken i Nordjylland. Vi havde lejet et sommerhus der lå meget tæt på havet, og hvis du kender til kysten i det område, så ved du også at der er hybenbuske over alt. Nicolai brugte hver eneste gåtur på at samle hyben, og selvom han ikke kunne bære ret mange af gangen, havde vi alligevel en god portion, da vi skulle til at hjem derfra. Hans plan var at lave hybenmarmelade, så det blev et projekt vi kastede os ud i. Det blev altså vældig godt. Det er ikke sidste gang vi har lavet hyben- og æblemarmelade.
Du kan finde flere opskrifter på marmelader og kompotter ved at trykke her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Hyben- og æblemarmelade
Ingredienser
- 120 gram hyben udstede og rengjorte
- 120 gram æble
- 1½ dl vand
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk geleteringspulver til marmelade
Sådan gør du
- Fjern stilk og sten fra dine hyben og æbler.
- Kog frugterne i vandet – lad det simre i 20 minutter.
- Hæld blandingen op i en blender og blend det helt fint.Hæld det tilbage i gryden igen.
- Bland sukker, vaniljesukker og geleteringspulver.
- Tilføj blandingen til den blendede frugt.Kog det op.Hæld det herefter på rengjorte og skoldede glas.
- Opbevares i køleskabet.
Skriv et svar