Krydderkiks af surdej passer helt perfekt til ostebordet. Jeg laver dem altid når jeg har en rest surdej – i stedet for at smide ud når man frisker op, så gemmer jeg det “kasserede” i en bøtte for sig, og laver kiks når jeg har nok til en portion. Kiksene spiser jeg ofte om eftermiddagen, hvis den lille sult melder sig.
Et alternativ til krydderkiks af surdej kan være hjemmelavede knækbrød. Dem har jeg lidt forskellige opskrifter på. Du kan finde dem alle her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Krydderkiks af surdej
Ingredienser
- 200-250 gram surdejsrest
- 50 gram blødt smør
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk rosmarin
- ca 100 gram hvedemel
- 4 spsk olivenolie
- ½ spsk flagesalt, havsalt eller lignende
Sådan gør du
- Bland din surdej med det bløde smør og krydderierne.
- Tilsæt melet og ælt det hele godt sammen.
- Placer dejen på et stykke bagepapir, og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå.Rul dejen flad.
- Pensl med olivenolie.Dys med salt.Prik dejen med en gaffel.Skær dine kiks ud i den ønskede størrelse.
- Bag dine kiks nederst i ovnen ved 175° i 20-35 minutter – indtil kiksene er sprøde og gyldne.
Noter
- Mængden af mel afhænger af konsistensen af din surdej. Du skal have en masse der er fast og som ikke klistrer fast i bagepapiret ved udrulning.
- Bagetiden afhænger af hvor tyk en kiks du ønsker – altså hvor tyndt den er rullet ud før bagning. Jeg kan godt lide at der er lidt højde på den.
Skriv et svar