
En lækker krydret kiks af surdej, som passer helt perfekt til ostebordet. Jeg laver dem altid når jeg har en rest surdej – i stedet for at smide ud når man frisker op, så gemmer jeg det “kasserede” i en bøtte for sig, og laver kiks når jeg har nok til en portion. Kiksene spiser jeg ofte om eftermiddagen hvis den lille sult melder sig.
Krydderkiks af surdej
Ingredienser
- 200-250 gram surdejsrest
- 50 gram blødt smør
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk rosmarin
- ca 100 gram hvedemel
- 4 spsk olivenolie
- ½ spsk flagesalt, havsalt eller lignende
Sådan gør du
- Bland din surdej med det bløde smør og krydderierne.
- Tilsæt melet og ælt det hele godt sammen.
- Placer dejen på et stykke bagepapir, og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå.Rul dejen flad.
- Pensl med olivenolie.Dys med salt.Prik dejen med en gaffel.Skær dine kiks ud i den ønskede størrelse.
- Bag dine kiks nederst i ovnen ved 175° i 20-35 minutter – indtil kiksene er sprøde og gyldne.
Noter
Noter:
- Mængden af mel afhænger af konsistensen af din surdej. Du skal have en masse der er fast og som ikke klistrer fast i bagepapiret ved udrulning.
- Bagetiden afhænger af hvor tyk en kiks du ønsker – altså hvor tyndt den er rullet ud før bagning. Jeg kan godt lide at der er lidt højde på den.
Skriv et svar