Lasagne er en ret, der kan laves på tusindvis af måder. Den opskrift du får her, den er og bliver min favorit! Hele familiens favorit.. Når jeg laver madplan til ugen, så spørger jeg gerne om der er ønsker til retter vi skal have. Uge efter uge får jeg svaret “lasagne”. Det smager altså også bare helt fantastisk!
Der bliver altid spist godt, når jeg serverer lasagne. Derfor laver jeg også altid en kæmpe portion. Vi er 2 voksne og 2 børn, og med denne opskrift har vi altid mad til 2 dage. Jeg samler gerne lasagnen i to fade, og stiller den ene halvdel i fryseren efter den er samlet (ubagt og uden ost) – så er der let mad en dag, hvor det skal gå lidt stærkt.
Har du i øvrigt prøvet at toppe din lasagne med bacon? Det er mega lækkert – så prøv det!
Prøv også denne mexicanske lasagne med kylling og spinat.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Favorit lasagne
Ingredienser
- 4-500 gram hakket oksekød
- 2 løg
- 3 røde peberfrugter
- 250 gram spinat jeg bruger altid hakket spinat fra frost
- 250 gram friske tomater
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 100 gram tomatpure
- 1 tsk salt
- 1 spsk chiliflager kan udelades hvis du ikke er til stærk mad
- 2 spsk paprikakrydderi
- 3 spsk barbecuekrydderi
- 500 ml mornaysauce
- 1 pakke baconskiver
- 1 pose revet ost
- ⅔ pakke fuldkorns lasagneplader
Sådan gør du
- Brun oksekødet i en gryde. Når det næsten er færdigt tilsætter du fintsnittet løg og krydderier (salt, chili, paprika, barbecue). Rør godt rundt og lad det stå et par minutter.
- Snit peberfrugterne og skær tomaterne i små tern. Put det i gryden.
- Tilsæt de hakkede tomater, tomatpureen og spinaten. Rør godt rundt i gryden.
- Lad det små-simre i 10 minutter. Gør et stort fad klar imens du venter, smør eventuelt kanterne.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Lasagnen skal nu samles. – Start med et tyndt lag kødsovs– Lasagneplader– Kødsovs– Lasagneplader– Kødsovs– Mornaysovs– Lasagneplader– Kødsovs– Bacon skiver
- Bag lasagnen 30 minutter i ovnen.
- Put ost på toppen og bag yderligere 10 minutter. Giv evt. lasagnen 2-3 minutter på grillfunktion hvis osten mangler farve.
- Lasagnen har godt af at få 10 minutters hviletid efter den er færdigbagt. På den tid "sætter den sig" og bliver mere fast. Velbekomme 🙂
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar