
Spicy kartoffelfritter med sesam – navnet siger det hele… Her får du en opskrift på vildt lækre spicy kartofler, der er vendt i sesam og bagt i ovnen. I mit hjem, kan vi generelt godt lide at bruge chili i maden. Det har også fundet sig vej til denne opskrift. Hvis ikke du er til chili, kan du blot udelade det.
Jeg har eksperimenteret en del med kartofler i ovnen, mest fordi jeg synes at kogte kartofler er helt vildt tarvelige at sætte tænderne i. De hører sig selvfølgelig til de klassiske danske retter, men helt ærligt, så kan jeg godt nøjes med at få kogte kartofler juleaften. Der skal de til gengæld også være på tallerkenen. Alle andre dage foretrækker jeg en ovnbagt kartoffel. Her er det heldigvis mange muligheder!
Hvis du har det ligesom jeg, og er vild med opskrifter som spicy kartoffelfritter, så vil du sikkert også elske både pestokartofler, knuste kartofler og mine krydrede kartoffelvippere.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Spicy kartoffelfritter med sesam
Ingredients
- 2 stk bagekartofler Eller 6 almindelige kogekartofler
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sesamkerner
- ½ tsk oregano
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk barbecuekrydderi
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Bland kartofler med olie, sesamkerner og krydderier i enten en skål eller en frysepose, og lad det trække i ca. 20 minutter.
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Efter ca 20 minutter fordeles kartoflerne ud over en bageplade med bagepapir.
- Kartoflerne skal bages 30 minutter i ovnen. Efter de første 20 minutter har de godt af at blive vendt rundt, hvorefter de bages de resterende 10 minutter.
Skriv et svar