
Uhm, moccasmåkager! Enten er man til kaffesmagen, ellers er man ikke. I min familie er det et klart JA TAK. Jeg har enkelte småkager som skal på bordet hver jul, og denne her er en af de nyere, som bare hører sig til nu. Når noget smager godt, kan det hurtigt gøres til en tradition.
Moccasmåkager kan spises året rundt, men jeg må ærligt indrømme, at det kun er ved juletid vi laver og spiser småkager. Jeg tænker slet ikke over småkager resten af året. Der er så mange lækre kager, man kan lave i stedet for. Det er som om, at småkagen hører en anden generation til. Men til jul, ja der hører den til i alle hjem.
Du kan finde flere gode juleopskrifter her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Moccasmåkager
Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 2 tsk vanilje
- 1 tsk bagepulver
- 40 gram fint hakkede mandler
- 75 gram blødt smør
- 1 spsk instant kaffepulver
- 2 spsk kogende vand
- 1 æg
Sådan gør du
Småkage dej – dag 1
- Opløs kaffepulveret i det kogende vand.Lad det køle af mens du fortsætter med de næste trin.
- Hak mandlerne og bland alle de tørre ingredienser.
- Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt ind i hinanden.
- Form kagedejen til en rulle på 25-30 cm.Pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet til næste dag.
Bagning – dag 2
- Skær ca 32 skiver af rullen, og placer stykkerne på bagepapir.Jeg bager 4×4 pr. plade.
- Småkagerne bages i 7 minutter ved 200 grader.
Skriv et svar