Spidskålstoast er et sundere alternativ til den almindelig toast, hvor brødet er skiftet ud med et grøntsagsbrød af spidskål.
Denne her opskrift er røget direkte ind i top 10 herhjemme – det smager sindsygt godt! En sundere toast, der faktisk smager godt…
Prøv også nogle af mine andre alternativer til brød
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Spidskålstoast
Ingredienser
"Brød"
- 4 æg
- 100 gram hytteost
- 1 spsk olie
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 80 gram grahamsmel
- 50 gram parmesan
- 500 gram spidskål
Sandwich toast
- chiliaioli
- spinatblade
- ost
- skinke
- rød peberfrugt
Sådan gør du
Toastbrød af spidskål
- Æg, hytteost, olie, salt og peber piskes let sammen.Tilsæt mel og parmesanost – rør det godt sammen.
- Snit spidskålet i små tynd strimler.
- Brug hånden til at vende spidskålen sammen med æg- og melblandingen. Efter få minutter er spidskålen blødgjort.
- Fordel på et stykke bagepair på en bradepande, og bag "brødet" ved 200° varmluft i 25 minutter.
- Skær brødet i 12 stykker og lad det afkøle på en rist.
Sandwich toast
- Smør "brødstykkerne" med aioli.
- Skyl spinat og placer det ovenpå et af stykkerne.Læg en skive ost og en skive skinke.Slut af med rød peberfrugt.
- Placer et andet "brødstykke" ovenpå, og tilbered din sandwichtoast i enten en toastmaskine eller en panini (den kan også spises som den er).
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
nan
Kan man udelade parmasan? 🙂
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Nanna, ja det kan man godt. Parmesanen bidrager med smag, men ændrer ikke noget ved konsistensen.
Vh Jeanette
Kirsten
Hej Jeanette
Tak for svar , så det først efter jeg har lavet dine spidskålstoast.
Jeg kørte spidskålen i min foodprocessorer sammen med 1 stor gulerod, tilsatte 60 g grana og 50 g havregryn .. i stedet for hytteost , mums denne løsning kan også bruges
Kirsten
Glæder mig til at prøve dine spidskålstoast , kan jeg erstatte hytteost med noget andet .. hvis jeg ikke lige har hytteost hjemme
Grøntmad
Hej Kirsten. I dette tilfælde ville jeg smutte til købmanden efter en bøtte hytteost 😉
Mit bedste bud på en erstatning i spidskålsbrødet, vil være 1 dl creme fraiche og 50 gram revet mozzarella. Så får du både den cremede konsistens og osten der hjælper med at binde brødet sammen. Jeg har dog ikke afprøvet det.
Rigtig god fornøjelse
Vh Jeanette
Lene
Har med succes prøvet dine spidskålstoast.
Kan de fryses?
Mvh Lene
Grøntmad
Hej Lene, ja det kan de godt. De bliver dog lidt bløde efter optøning, så de er bedst hvis de bliver genvarmet.
Hvis de skal tages op for eksempelvis at bruges til en madpakke, så vil du få større succes med mine spinat- eller blomkålsbrød 🙂