
Hvidkålssuppe er endnu en nem og lækker suppe her på siden. Jeg er vild med supper lavet fra bunden, både fordi det smager godt, men også fordi det er nemt at lave. Min hvidkålssuppe er mild i smagen, og så har den en dejlig cremet konsistens.
Jeg er ved at have opbygget en god suppekategori her på siden. Alle herhjemme elsker suppe, så derfor får vi det en gang i ugen henover vinteren. Du kan blandt andet finde opskriften på denne bagte tomatsuppe, en lidt spicy kyllingesuppe og en mere klassisk aspargessuppe. Kig gerne kategorien igennem for mere inspiratoion.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Hvidkålssuppe
Ingredients
Hvidkålssuppe
- 200 gram porre ca 1 stk
- 300 gram kartofler ca 5 mellemstore
- 500 gram hvidkål ca ¼
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie eller andet fedtstof
- 1 liter vand
- 2 terninger hønsebouillon
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 dl fløde
Tilbehør
- 250 gram bacon
- brødcroutoner
Instructions
Hvidkålssuppe
- Forbered grøntsagerne– Rengør og snit porren i mindre stykker– Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker– Tag de yderste blade af hvidkålen, skær det stykke fra du skal bruge. Skyl det i vand og skær det i mindre stykker.
- Hak løg og hvidløg.Svits det let i noget fedtstof i en gryde.
- Tilsæt vand, bouillon, timian, salt og peber.Tilsæt porre, kartofler og hvidkål.
- Lad det simre under låg i 30 minutter.
- Blend det hele, så du får en cremet suppe.
- Tilsæt 2 dl fløde.Lad suppen koge op og smag til.
Tilbehør
- Lav croutoner til – du kan enten lave hvidløgscroutoner eller rugbrødscroutoner til. Det kan laves, men grøntsagerne koger.
- Steg bacon – jeg steger det når grøntsagerne er færdige med at koge.
Skriv et svar