
Julecookies med mandelmel, chokoladestykker og kanelglasur – det er alt sammen smage, der hører sig julen til.
Vi afprøver gerne en ny opskrift hver jul, og dette var den nye opskrift i julen 2019. Vi har en række småkager, som har fået sin faste plads på bordet, men det skader aldrig at udvide horisonten med noget nyt. Julecookies blev hurtigt en favorit ved vores største dreng, og derfor må vi hellere få den på bordet igen.
Du kan finde flere skønne juleopskrifter her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Julecookies
Ingredienser
Julecookies
- 100 gram hvedemel
- 25 gram mandelmel
- 50 gram sukker
- 50 gram farin
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk natron
- 50 gram hakket mørk chokolade
- 75 gram smør
- 1 æg
Glasur
- 4 spsk flormelis
- 1 tsk kanel
- 1 spsk vand
Sådan gør du
Forberedelse dag 1
- Bland alle de tørre ingredienser.
- Tilsæt smeltet smør og æg.
- Ælt dejen sammen og form den til en rulle på 25-30 cm.Pak den ind i film.
- Sæt dejen i køleskabet til næste dag.
Bagning dag 2 (eller senere)
- Skær 1 cm tykke skiver af rullen, og placer hver skive på et stykke bagepapir.Jeg bager 9 af gangen.Dejen er klistret, men er let at arbejde med hvis du fugter dine fingre i vand.
- Bages 7 minutter i midten af ovnen ved 200 grader.
Glasur
- Når kagerne er afkølet blander du flormelis med kanel og vand.
- Du kan bruge en helt almindelig frysepose til at sprøjte glasuren ud på dine julecookie.
Skriv et svar