Hvem elsker ikke et lækkert sandwichbrød? Mine sandwichbrød med squash og gulerod er dejligt saftige. Brødet smager fantastisk hvad enten du laver det til madpakken, eller du bruger opskriften til at lave boller til brunch. Der skal både grøntsager, kerner og fuldkornsmel i dejen, så du får et dejligt mættende brød. Brødet har en blød skorpe.
Du kan også give dig i kast med mine mørke sandwichstykker, de er også super lækre.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Sandwichbrød med squash og gulerod
Ingredienser
- 8+1 dl vand
- 50 gram gær
- 2 spsk honning
- 200 gram squash
- 200 gram gulerødder
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 spsk chiafrø
- ½ dl rapsolie
- 150 gram havregryn
- 250 gram rugmel
- 700 gram hvedemel
- 2 tsk salt
- 1 æg til pensling
- sesamfrø og evt havregryn til toppen
Sådan gør du
Forbered
- Opblød 1 spsk chiafrø i 1 dl kogende vand.Lad det stå i 30 minutter.
- Riv squash og gulerødder.
Lav sandwichstykkerne
- Opløs gær i 8 dl lunkent vand og tilsæt honning.
- Tilsæt squash, gulerødder, solsikkekerner, hørfrø, opblødte chiafrø og rapsolie.Rør det let rundt.
- Tilsæt havregryn, rugmel, hvedemel og salt.Ælt dejen på maskine i 10 minutter.
- Sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time med et vådt klæde over.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et let-meldrysset bord.Skær brødet med en dejskraber / dejskærer, så luften forbliver i dejen.Hvis du vil lave trekantede sandwichstykker, kan du skære 8 kvadrater i dejen, der hver skæres i diagonalen til 2 trekanter (se billedet). Du får dermed 16 store sandwichstykker.
- Placer dejen på bagepapir, pensl med æg og drys med sesam og havregryn.
- Bag brødene ved 230° varmluft i 12 minutter.
Noter
- Opskriften kan også sagtens bruges til at lave boller. Jeg får 27 boller ud af opskriften.
- Brødene får mere farve og volume hvis du bager dem på et bagestål. Opvarm stålet en halv time før du skal i gang med at bage. På et bagestål bages brødet færdigt på 10 minutter.
- Brødene skal ikke efterhæve.
- Brødene holder sig saftige i flere dage, og kan derfor sagtens bages dagen før de skal bruges.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar