
MUUUMS! Har du smagt squashkage? Det er en af mine favorit skærekager. Jeg synes virkelig det er en god kage, og det er en af de få kager, hvor jeg “bliver nødt til” at tage et stykke mere.
Jeg er heldig at flere i min omgangskreds selv dyrker squash. De får ofte så mange at de på ingen måde kan nå at bruge dem. Og der kan jeg jo så komme dem til undsætning 😀
Hvis jeg i løbet af sæsonen får scoret mig et par gigant-squash, så er der både til squashkage, squashboller og et par varme retter som eksempelvis grøn carbonara og grøntsagsgratin.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Squashkage med cream cheese frosting
Ingredienser
Squashkage
- 3 æg
- 300 gram sukker
- 1 spsk rapsolie
- 200 gram mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 300 gram squash
Cream cheese frosting
- 150 gram natural flødeost
- 75 gram blødt smør
- 120 gram flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
Squashkage
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.Tilsæt olie og rør det rundt.
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel sammen.Si blandingen i æggemassen og vend det rundt til dejen er ensartet.
- Riv squashen og vend den i dejen.
- Fordel dejen i en form på ca 20×30 cm.
- Kagen bages i midten af ovnen ved 175° over/under varme i 30 minutter.
- Lad kagen afkøle helt inden du putter cream cheese frosting på.
Cream cheese frosting
- Pisk blødt smør og natural flødeost sammen.Tilsæt citron og pisk igen,
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk til det hele er godt blandet.
- Fordel din cream cheese frosting over den afkølede kage.
- Opbevar kagen på køl.
Skriv et svar