En helt almindelig, super lækker, lys, sprød og tynd pizzabund. Ingredienslisten er holdt helt simpel, og den består blot af det mest nødvendige for at lave en skøn pizzadej! Less is more – i det her tilfælde 😉
Dejen i denne opskrift er meget nem at arbejde med, da den får opbygget et godt glutennetværk. Derfor kan den strækkes helt tynd.
Jeg har også en opskrift på en grov pizzabund, den bliver lækker luftig, og den laves helt uden at få fingrene i dejen. Skal det være endnu nemmere, så kan du også prøve min æltefri pizzabund.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Tynd pizzabund
Ingredienser
Autolyse
- 600 gram vand
- 700 gram tipo 00 mel
Dejen
- 25 gram gær
- 50 gram lunkent vand
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 300 gram tipo 00 mel
Sådan gør du
Autolyse
- Bland mel og vand. Ælt det sammen med hånden.
- Sæt låg på skålen eller dæk den med plastik.Du kan eventuelt klippe en frysepose op.
- Lad dejen stå i minimum 1 time.Du kan lave denne del allerede om morgenen, og blot lade det stå indtil du kommer hjem om eftermiddagen.
Dejen
- Opløs gæren i vandet og hæld det sammen med autolyse-dejen.Ælt på maskine indtil væsken er helt absorberet og dejen er ensartet.
- Tilsæt salt og olie.Ælt igen.
- Tilsæt det sidste mel.Ælt dejen til den slipper skålens sider og bund – kør gerne din røremaskine op på max hastighed.
- Pensl en skål med olie, hæld dejen herover i, dæk den med et hårdt opvredet viskestykke og lad den stå og hæve i 2 timer.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord.Del dejen i 6 og stram hver del godt op.Du kan stramme en dej op ved at folde siderne ind over midten hele vejen rundt, så der former sig en kugle, vende dejen om (så samlingerne vender ned ad), og dreje den rundt om sig selv mod bordpladen (friktion).Lad dejen stå på en let meldrysset flade og efterhæve i 30 minutter.
- Drys igen din bordplade med mel og tag en kugle dej frem af gangen.Form dejen med dine hænder (brug ikke en kagerulle).Stræk i dejen og arbejd med den til den har den ønskede form – dejen er smidig nok til at du kan trække den papirstynd.
- Placer dejen på et stykke bagepapir og put det ønskede fyld på.
- Bag pizzaen i 8-12 minutter ved 250° varmluft.Bagetiden afhænger af om du bruger en pizzasten, et bagestål eller blot en bageplade.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Charlotte
Rigtig god pizza bund. Jeg måtte dog tilføre ekstra 200 g mel, da den var helt flydende med den angivne mængde. Jeg måtte rulle den ud med kagerulle, da mine evner åbenbart ikke rækker til at strække den tynd. Det betød dog intet, for den blev dejlig tynd og sprød alligevel og med lidt luftbobler i kanten. Det bliver min go to pizza bund fremover, når tiden tillader det, for den tager en del timer at lave. Men den er bestemt det værd.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Charlotte, tak for din kommentar!
Der kan være rigtig stor forskel på mel, og det kombineret med æltetiden kan godt resultere i at man må justere lidt på mængden af mel.
Dejligt du kan bruge opskriften ☺️
Kh Jeanette