Dadelkugler er et sundere alternativ til slik 😀
Jeg elsker dadelkugler! Jeg synes virkelig at de smager godt, og de er desuden super lette at lave. De er gode at have liggende til de dage, hvor lækkersulten melder sig, og det er en lækker hapser til kaffen, når der kommer gæster.
Herhjemme er dadelkugler en fast del af juleslikket – men jeg laver dem flere gange i løbet af året.
Dadelkuglerne kan laves i rigtig mange forskellige varianter, men her får du opskrifterne på de 3 slags jeg bedst kan lide. Du kan selv tage grundopskriften og eksperimentere med andre smage. Prøv også med
- Revet appelsinskal og dyppet i mørk chokolade
- Hakkede pistacienødder
- Hindbærmarmelade og vendt i frysetørrede hindbær
Er du en rigtig slik mund? Og må de små chokolader godt være usunde? Så skal du prøve min opskrift på karamelsnitter – dem vil du komme til at lave igen og igen..
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Dadelkugler
Ingredienser
Grundopskrift (vælg din "smag" herunder)
- 50 gram mandler
- 175 gram dadler
- 2 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
Små romkugler med kokos
- romessens eller aroma smag dig frem – start med ½ tsk.
- 1 dl kokos
Peanutbutter
- 1 spsk peanutbutter
- 75 gram mørk chokolade
- ½ tsk kokosolie kan udelades – men det gør at du kan få et tyndt lag chokolade på dadelkuglerne.
Lakrids
- 2 tsk rå lakridspulver + lidt du kan drysse på toppen til sidst.
- 75 gram hvid chokolade
- ½ tsk kokosolie kan udelades – men det gør at du kan få et tyndt lag chokolade på dadelkuglerne.
Sådan gør du
- Blend mandlerne i en blender eller foodprocessor.
- Tilføj dadler, kakao og vaniljesukker.
- Blend – skrab kanterne et par gange. Der vil stadig være lidt klumper i, men det gør ikke noget 🙂
- Bland den smag i du ønsker (romessens, peanutbutter eller lakridspulver)
- Lad dejen hvile en halv time i køleskabet, så bliver den lettere at arbejde med når du skal til at trille kugler.
- Jeg vejer dem af med 10 gram i hver, da jeg godt kan lide at de er lige store. Tril til kugler.
Pynt med kokos
- Fyld hånden med kokos og tril dadelkuglerne deri med et godt tryk. Dadelkuglerne er ikke "fedtede" nok til at du kan vende dem i kokos, det skal arbejdes let ind i dejen.
Pynt med chokolade
- Smelt chokoladen sammen med kokosolie. Jeg smelter i microovnen efter følgende metode:– Chokoladen hakkes groft og puttes i en skål sammen med kokosolien.– Jeg varmer det 30 sekunder i microovnen, tager det ud og rører rundt.– Herefter giver jeg det 10 sekunder af gangen, indtil det er smeltet nok til at de sidste klumper kan røres ud deri. Det skal ikke være varmt!
- Vend dadelkuglerne i chokoladen og lad dem afdryppe et par sekunder på en gaffel, inden du sætter dem på et stykke bagepapir.
- Lad dem størkne i køleskabet.
Skriv et svar