Kartoffeltærte egner sig godt til frokost, eller som tilbehør til brunchbordet. Tærten er mild i smagen og har fyld af kartofler, løg og spinat. Du kan tilføje flere krydderier efter smag og behag.
Kartoffeltærte kan laves med rester af kartofler, eller du kan forkoge dem i 10 minutter.
Tærte er en fantastisk spise, der har den fordel at den altid kan laves og / eller gøres klar i god tid. Det gør det til fantastisk gæstemad! Du kan her finde flere opskrifter på madtærter.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kartoffeltærte med løg
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram hvedemel
- ¼ tsk salt
- 75 gram blødt smør
- 1 æg
Fyld
- 100 gram kartofler
- salt og peber
- 1 løg
- fedtstof
- 150 gram feta
- 100 gram spinat fra frost
- 1 dl fløde
- 2 æg
- 2 dl hytteost
- 1 spsk oregano
- 1 tomat eller en håndfuld halverede cherrytomater
- parmesanost
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til tærtebunden. Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag dejen ud og rul den ud. Fordel den over tærteformen – sørg for at dejen når helt op til formens kant.Prik dejen med en gaffel.
- Forkog kartoflerne i 10 minutter.Skær dem i helt tynde skiver, og fordel i 1 lag over tærtebunden.Drys med salt og peber.
- Forbag tærtebunden med kartoflerne i 10 minutter ved 200°.
- Snit løget i strimler og steg det blødt i lidt fedtstof på en pande.Fordel over kartoflerne.
- Bland feta, optøet spinat, fløde, æg, hytteost og oregano. Pisk det godt sammen.Hæld massen over tærten.
- Fordel tomaterne øverst på tærten.
- Bag tærten i 30-40 minutter ved 200°.
- Riv lidt frisk parmesan over tærten inden servering.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar