
Kartoffeltærte egner sig godt til frokost, eller som tilbehør til brunchbordet. Tærten er mild i smagen og har fyld af kartofler, løg og spinat. Du kan tilføje flere krydderier efter smag og behag.
Kartoffeltærte kan laves med rester af kartofler, eller du kan forkoge dem i 10 minutter.
Tærte er en fantastisk spise, der har den fordel at den altid kan laves og / eller gøres klar i god tid. Det gør det til fantastisk gæstemad! Du kan her finde flere opskrifter på madtærter.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Kartoffeltærte med løg
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram hvedemel
- ¼ tsk salt
- 75 gram blødt smør
- 1 æg
Fyld
- 100 gram kartofler
- salt og peber
- 1 løg
- fedtstof
- 150 gram feta
- 100 gram spinat fra frost
- 1 dl fløde
- 2 æg
- 2 dl hytteost
- 1 spsk oregano
- 1 tomat eller en håndfuld halverede cherrytomater
- parmesanost
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til tærtebunden. Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag dejen ud og rul den ud. Fordel den over tærteformen – sørg for at dejen når helt op til formens kant.Prik dejen med en gaffel.
- Forkog kartoflerne i 10 minutter.Skær dem i helt tynde skiver, og fordel i 1 lag over tærtebunden.Drys med salt og peber.
- Forbag tærtebunden med kartoflerne i 10 minutter ved 200°.
- Snit løget i strimler og steg det blødt i lidt fedtstof på en pande.Fordel over kartoflerne.
- Bland feta, optøet spinat, fløde, æg, hytteost og oregano. Pisk det godt sammen.Hæld massen over tærten.
- Fordel tomaterne øverst på tærten.
- Bag tærten i 30-40 minutter ved 200°.
- Riv lidt frisk parmesan over tærten inden servering.
Skriv et svar