Halløj de her koldhævede gulerodsboller med rugmel er gode! Jeg ELSKER koldhævet dej, det er simpelthen så let bare at stå op om morgenen, forme bollerne og bage. Tadaa – nybagt brød!
De koldhævede gulerodsboller er ingen undtagelse. Gulerødderne er med til at holde bollerne saftige, mens rugmelet bidrager til smagen i brødet.
Jeg har toppet halvdelen af bollerne med kerner, men du bestemmer selvfølgelig selv om du vil have det på eller ej.. Jeg elsker kerner i og på brød, men med små børn ved bordet, er succesraten størst, hvis ikke man kan se kernerne.
Prøv også opskriften på koldhævede havregrynsboller og lækre bløde gulerodsbrud.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Koldhævede gulerodsboller med rugmel
Ingredienser
Bolledej
- 4½ dl vand
- 12 gram gær
- 1 spsk honning
- 200 gram gulerod
- 100 gram rugmel
- 500 gram hvedemel Gerne med 12% protein eller mere
- 2 tsk salt
- evt. lidt olie til skålen
Kerne-top (frivilligt)
- 3 spsk solsikkekerner
- 1 spsk hørfrø
- 1 spsk sesamfrø
- 2 spsk rugflager eller grove havregryn
Sådan gør du
- Opløs gær i koldt vand.
- Rør honningen ud i vandet, og lad blandingen stå mens du skræller og river gulerødderne.
- Tilsæt gulerødder, rugmel, hvedemel og salt.
- Ælt dejen på maskine til den slipper skålens kanter. Det kan være en fordel af bruge K-spaden til denne dej, ælt i 10-15 minutter, og skru op på maks styrke hvis dejen stadig mangler lidt for at slippe helt.
- Sæt film over skålen og lad den stå og hæve 1 time på køkkenbordet, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.
- Næste morgen skal dejen igen stå på køkkenbordet i 1 time før den er klar til at bages.
- Tænd din ovn på 240° over / undervarme.Lad din bageplade / pizzasten / bagestål opvarme sammen med ovnen.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
- Hak 10 boller ud af dejen, og spænd hver bolle op ved at dreje den en omgang om sig selv på køkkenbordet. Jeg bruger min dejskraber til dette.
- Hvis du ønsker kerner på toppen af bollerne, kan du lægge bollerne på et tæt lag inden du sætter dem på bagepapiret med kernerne opad.
- Flyt bollerne over på en den varme plade i ovnen og bag dem i 12-15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Kirsten
Disse boller er bare klasseboller Jeanette. Tak for opskriften. Der skal helt sikkert bages flere i løbet af juleferien. Ikke til fryseren, da de er så nemme at bage på dagen
Jeanette fra Grøntmad.dk
Tusind tak for de fine ord, Kirsten 🙂