
Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsret. Det er en af de supper du enten falder pladask for og laver gang på gang, eller sådan en suppe hvor du tænker at “nu har du prøvet det”… Vi er på ja-tak holdet herhjemme! Hokkaidosuppe har en dejlig varm og krydret smag, og det kan vi rigtig godt lide. Vi har afprøvet suppen flere gange. Jeg har en enkelt gang lavet den med kokosmælk i, og der må jeg bare sige, at så er vi mere til versionen med flødeost. Det bliver for sødt for os med kokosmælk i suppen.
Vi spiser generelt en del suppe herhjemme henover efteråret og vinteren, og nogle af de supper vi får oftest er tomatsuppe, broccolisuppe og kartoffel- og porresuppe.
Af tilbehør til suppe kan jeg blandt andet anbefale
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Hokkaidosuppe
Ingredienser
- 1 græskar
- 2 røde peberfrugter
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 spsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk ingefær
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 5-6 dl vand
- 200 gram natural flødeost Eller 1 dåse kokosmælk hvis du ønsker en sødere suppe
Sådan gør du
- Rengør græskaret og skær eventuelle grimme overflader væk.Skær græskaret i mindre stykker og fjern kernerne – skralden skal blive på.
- Skær også peberfrugter, gulerødder, løg, hvidløg og chili i mindre stykker.Put alle grøntsagerne i en 4 liters gryde.
- Afmål alle krydderierne og put dem i gryden.Hæld 5 dl vand over.
- Lad gryden stå og småkoge i 30 minutter indtil grøntsagerne er møre.Hæld eventuelt lidt ekstra vand ved.
- Blend alle grøntsagerne så det bliver til en suppe.Hæld tilbage i gryden igen.
- Tilsæt flødeosten og smag til med salt og peber.Hvis suppen har for meget sødme, kan du spæde til med lidt cayenne peber.
Noter
- Saltristede græskarkerner
- Saltristede solsikkefrø
- Sprøde kikærter
- Bacon
- Wienerpølser ristet på panden
- Æbletern – gerne grønne syrlige æbler
- Creme fraiche
- Rugbrødscroutoner
Skriv et svar