Bløde gulerodsbrud – et lækkert stykke brød, der smager ligeså fantastisk, som dem du køber ved bageren.
Jeg lavede i dag bløde gulerodsbrud sammen med min dreng på 3 år. Han er ofte med i køkkenet, og elsker når han må gøre tingene selv. Vi hygger os altid når vi laver mad sammen, og i dag var ingen undtagelse – han havde en fest med at lave gulerodsbrud! Han synes det var vildt sjovt, at vi skulle bygge en rede af dejen, og fylde den med gulerødder og solsikkekerner. Da vi bagefter skulle hakke dejen, kom “drengen” virkelig op i ham, for nu gjaldt det jo om at “smadre” dejen. Han har en Hulk-fase lige nu, så han kunne rigtig føle sig stor og stærk i processen 😉
Brudene fik vi til eftermiddagsmad med smør på – de smager virkelig godt!
Er du på udkig efter lidt anderledes brød opskrifter? Så prøv også pepperoni stænger og spinatboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Bløde gulerodsbrud
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl vand
- 75 gram sukker
- 1 kg hvedemel
- 2 tsk salt
- 75 gram blødt smør
- 300 gram gulerødder
- 150 gram solsikkekerner
- 2 æg
Sådan gør du
- Oplæs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, mel og salt.Ælt dejen til den samles.
- Tilsæt det bløde smør.Ælt dejen godt igennem i ca 5 minutter.
- Læg et vådt viskestykke over skålen, og sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Form dejen så den har en fordybning i midten, og en dejkant hele vejen rundt i siden.Fordel revne gulerødder, solsikkekerner og æg i ud over dejen.
- Luk kanterne sammen ved at trække dem ind over midten.
- Hak / skær dejen over, indtil fyld og dej er godt blandet sammen.
- Tag en lille håndfuld fra af gangen, og placer på et stykke bagepapir.
- Lad dejen efterhæve i 45 minutter.
- Bag dine gulerodsbrud ved 220° i 12 minutter.
Skriv et svar