Bløde surdejsflutes er et lækkert brød med masser af smag. Det er sådan et stykke brød der “smelter på tungen”. Man kan blive ved med at klemme et stykke mere ned. Især hvis det serveres med smør 😉
Af andre gode brød til maden, kan du også prøve dette brød med ost og hvidløg, flutes med store lufthuller eller et helt klassisk focacciabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Bløde surdejsflutes
Ingredienser
- 200 gram vand
- 10 gram gær
- 1 spsk honning
- 350 gram aktiv surdej
- 350 gram tipo 00 mel
- 1 tsk salt
- olie
- hvedemel til at drysse på bordet
Sådan gør du
- Opløs gær og honning i vand.Tilsæt surdej.
- Tilføj mel og salt og ælt dejen godt sammen.Jeg lader den køre ca 15 minutter på en køkkenmaskine.
- Olier en skål og hæld dejen herover i.Lad dejen hæve i 2 timer.For hver halve times hævning laves fold på dejen: Gær dine hænder våde. Fra hver af dejens 4 hjørner, strækker du dem nu en af gangen godt op og folder ind over midten af dejen. Dette gentages 3 gange i alt i løbet af hævningen.
- Del dejen i 4.Stræk hvert dejstykke og fold enderne ind over midten, tag herefter fat i brødets nye ender, og sno brødet mens du strækker det til et langt brød / flutes.
- Opvarm ovnen til maks temperatur mens flutesene efterhæver i 1 time.Brødene kan bages både på bagestål, pizzasten eller en bageplade – bare husk at opvarme dit redskab sammen med ovnen!
- Skru ovnen ned til 230° over / undervarme og bag brødene i 15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar