
Bløde surdejsflutes er et lækkert brød med masser af smag. Det er sådan et stykke brød der “smelter på tungen”. Man kan blive ved med at klemme et stykke mere ned. Især hvis det serveres med smør 😉
Af andre gode brød til maden, kan du også prøve dette brød med ost og hvidløg, flutes med store lufthuller eller et helt klassisk focacciabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Bløde surdejsflutes
Ingredienser
- 200 gram vand
- 10 gram gær
- 1 spsk honning
- 350 gram aktiv surdej
- 350 gram tipo 00 mel
- 1 tsk salt
- olie
- hvedemel til at drysse på bordet
Sådan gør du
- Opløs gær og honning i vand.Tilsæt surdej.
- Tilføj mel og salt og ælt dejen godt sammen.Jeg lader den køre ca 15 minutter på en køkkenmaskine.
- Olier en skål og hæld dejen herover i.Lad dejen hæve i 2 timer.For hver halve times hævning laves fold på dejen: Gær dine hænder våde. Fra hver af dejens 4 hjørner, strækker du dem nu en af gangen godt op og folder ind over midten af dejen. Dette gentages 3 gange i alt i løbet af hævningen.
- Del dejen i 4.Stræk hvert dejstykke og fold enderne ind over midten, tag herefter fat i brødets nye ender, og sno brødet mens du strækker det til et langt brød / flutes.
- Opvarm ovnen til maks temperatur mens flutesene efterhæver i 1 time.Brødene kan bages både på bagestål, pizzasten eller en bageplade – bare husk at opvarme dit redskab sammen med ovnen!
- Skru ovnen ned til 230° over / undervarme og bag brødene i 15 minutter.
Skriv et svar