
MUUUUMS det her brød er godt! Det er ikke for sjovt at det herhjemme kaldes favorit flutes – det er sååå lækkert, luftigt og saftigt! Brødet har en helt blød midte og en sprød skorpe, og som bonus er det super let at lave. Her kan alle være med til at bage fantastisk brød.
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Favorit flutes med lufthuller
Ingredienser
- 500 gram vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 600 gram hvedemel
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Oplæs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
- Tilsæt mel og salt.
- Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen slipper kanterne og samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter på min maskine.
- Find 2 rugsbrødsforme frem og pensl dem hver med 1 spsk olivenolie.
- Fordel dejen i formene.
- Lad dem hæve på køkkenbordet i 2½ time.
- Bages ved 300° i 8 minutter.Vend brødet ud af formene, og bag yderligere 2 minutter med bunden i vejret.
Skriv et svar