
MUUUUMS de her favorit flutes er virkelig gode. Det er ikke for sjovt at det herhjemme kaldes favorit flutes – det er sååå lækkert, luftigt og saftigt! Brødet har en helt blød midte og en sprød skorpe. Som bonus er det super let at lave. Her kan alle være med til at bage fantastisk brød.
Find flere opskrifter på godt madbrød her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂




Favorit flutes med lufthuller
Ingredienser
- 500 gram vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 600 gram hvedemel
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Oplæs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
- Tilsæt mel og salt.
- Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen slipper kanterne og samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter på min maskine.
- Find 2 rugsbrødsforme frem og pensl dem hver med 1 spsk olivenolie.
- Fordel dejen i formene.
- Lad dem hæve på køkkenbordet i 2½ time.
- Bages ved 300° i 8 minutter.Vend brødet ud af formene, og bag yderligere 2 minutter med bunden i vejret.
Er det en speciel mel type du bruger?
Det er jo forskel på hvedemel 🙂
Hej Camilla
Nej det er ikke en speciel hvedemel jeg bruger i denne opskrift. Du kan både bruge den billige og over i meltyper som manitoba.
De bedste hilsner Jeanette
Tak for svar.
De er super gode 🙂
Dog døjer jeg med at få dem ud af formene på trods af masser af olie, så tænker at forsøge med at lille stykke bagepapir i bunden.
Har du forsøgt at koldhæve dem i formene?
Og i så fald med mindre gær, eller?
Hilsen Camilla
Jeg synes der er meget stor forskel på forme, så hvis dine driller, kan du sagtens bruge bagepapir også ☺️ Det har jeg ikke, men det kan du sagtens. Jeg halverer altid gærmængden ved koldhævning ☺️